Астрономи зафіксували вісім однакових сигналів з космосу - так званих швидких радиовсплесков, або Fast Radio Bursts (FRB). Информациб про це пишуть в новому матеріалі, доступному в архіві електронних публікацій arXiv.

Сигнали були спіймані радіотелескопом Канадського експерименту по фіксації інтенсивності водню (CHIME). Більшість з восьми виявлених FRB сигналів показували зниження частоти сигналу з кожним новим зареєстрованим сигналом. Вчені вважають, що їх вивчення пояснить природу космічних радиовсплесков. На думку вчених, деякі джерела сигналів є більш активними, ніж інші.

Вперше швидкий радиовсплеск дослідники виявили в 2007 році. Деякі експерти припускають, що мова може йти про позагалактичних джерелах, зокрема про злиття двох нейтронних зірок. Існують думки, що швидкі радиовсплески можуть випромінювати деякі зірки Чумацького Шляху. А одна з найоригінальніших версій - можливе земне походження Fast Radio Bursts. Однак багато вчених скептично ставляться до такої трактуванні, як і до пояснення природи FRB активністю гіпотетичного позаземного розуму.


Нагадаємо, над Порошенко нависла смертельна загроза.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Показати ще


Як повідомляв раніше Знай.uа, Світоліна здобула феєричну перемогу на престижному турнірі.


Також Знай.uа писав про те, що Кличко прийшов скаржитися на Богдана в НАБУ.