Поблизу Сум люди зловили велетенського хижого птаха, якого в цих місцях раніше ніколи не бачили. Птах прилетів з Криму поласувати місцевими качками. Зоозахисники взялися перевезти птаха до Київського зоопарку, інформує ТСН.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Сип білоголовий

Невідомого птаха із двометровим розмахом крил піймали поблизу Сум просто на городі. Таких велетенських птахів у цій місцевості ніколи не бачили. Виявилося, що це сип білоголовий, занесений до Червоної книги, і на території нашої країни, як стверджують орнітологи, їх всього лише кілька пар.

На Сумщині спіймали велетенського птаха: червонокнижний гість із Криму

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Яким чином цей величезний червонокнижний птах опинився на Сумщині, наразі невідомо. Відомо лише те, що про його появу в селі сповістили собаки і ворони. Вони здійняли галас і люди, що прибігли подивитися, що сталося, побачили цього велетенського птаха з масивним дзьобом просто посеред городу.

Захисники тварин взялися перевезти птаха до Київського зоопарку, а селяни і раді. Бо птах нападав на них, постраждалими виявилися кілька людей. Та й апетит у крилатого "чужинця" був неабияким – місцеві качки виявилися до смаку йому.

Нагадаємо, що Одеський зоопарк обзавівся казковими малюками: фото рідкісних тваринок.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", у Дніпрі показали незвичайного гусака Тошу: "живе з пропискою і ходить на ринок".

"Знай.ua" також писав про те, що в інтернеті досить активно набирає перегляди веселе відео, на якому пес породи пітбуль намагається зробити кілька справ одночасно.