28 червня 2019 року українці святкуватимуть День Конституції - національне свято, яке знаменує собою свободу і гарантію прав громадян країни. Не дивлячись на всі значення цього дня і деяку пафосність святкових заходів по всій країні, українці сприймають його в якості вихідного дня.

Прекрасні літні дні і відпочинок від справ, приурочених до свята, мільйони міських і сільських жителів, проводять на природі, в закладах або ж домівках. Однак, провести прийдешні вихідні хочеться з користю для себе і близьких. Від майбутнього Дня Конституції треба отримати враження, які повинні зарядити енергією на наступні літні дні.

Історія свята

День Конституції приурочений до дати прийняття основного закону України. Документ гарантує права і свободи громадян і визначає політичний, соціальний і культурний устрій нашої країни.

Конституцію прийняли 28 червня 1996 року в результаті численних засідань і запеклих суперечок.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Подія була визнана одним з найбільш знаменних в новітній історії України. Саме цей день є одним з найбільш значущих державних свят і вихідних днів.

День Конституції є вихідним щорічно і входить до переліку інших загальнонаціональних свят: Дня Незалежності, Дня української армії, Різдва, Нового Року, 8 березня, Великодня та Трійці.

Відзначимо, що на останні вихідні червня припадати не один, а відразу ж два свята: День Конституції та День молоді. Свято всіх молодих традиційно припадає на останню неділю червня і практично збігається з державними урочистостями.

День Конституції 2019: дати вихідних

Отже, скільки ж відпочиватимуть жителі нашої країни на День Конституції в 2019 році? Якщо ви працюєте за стандартним офісним графіком або перебуваєте на державній службі, то вас чекають три вихідних дня.

Всім, кому пощастило працювати не по змінах, варто знати, що їх чекають одразу ж три вихідних дні підряд. У цьому році День Конституції припадає на п'ятницю, 28 червня. Це означає, що в цей раз, ви зможете забути про чергову робочу п'ятницю.

Якщо ж, ви працюєте по змінно, є представником сфери обслуговування, медиком або водієм громадського транспорту, то вас чекають завантажені і ймовірно, непрості дні.

Прогноз святкової погоди: що надіти і як уникнути спеки

Киянам і гостям столиці не доведеться сподівається на прохолоду в святковий день. У місті обіцяють суху, малохмарну і спекотну погоду. У п'ятницю в Києві буде складно відпочивати і гуляти в денний час доби. Городянам рекомендують запасатися водою і прохолодними напоями, легко одягатися і уникнути фізичного напруження, щоб не отримати можливих проблем зі здоров'ям.

А ось на вихідні дні 29 та 30 червня, - ситуація змінитися. У Києві та передмісті очікуються дощі. У столиці злегка спаде спека, але не значно. Днем киянам доведеться миритися з температурою повітря в +28 градусів тепла. Однак, вночі буде прохолодно і свіжо, так як на вулиці буде близько +16 градусів. У суботу та неділю рекомендують брати з собою парасольку і легкі речі.

Якщо ви зустрінете День Конституції в регіонах, то вам слід знати наступне: на півдні і сході країни буде сухо і жарко, на півночі і в центрі - пройдуть дощі. Прохолодно і волого також буде і на заході України.

Афіша Києва: що подивитися і де?

Київ - культурна столиця України, а це означає, що в святкові дні тут буде «гаряче», а місцева влада і приватні організатори приготували для городян і гостей безліч заходів на будь-який смак.

Прийдешні три вихідних дня будуть багаті подіями, які задовольнять молодь, вікову публіку і дітей.

Літо на ВДНГ

Однією з найбільш знакових заходів прийдешніх вихідних є «Літо на ВДНХ». Один з найбільших столичних розважальних майданчиків підготував для своїх користувачів безліч заходів. Приємним бонусом для всіх городян і гостей міста стане те, що «Літо на ВДНГ» - безкоштовний захід.

До задоволення тисяч людей різного віку організатори нададуть безліч локацій: зони для барбекю і шашликів, простір для створення знімків для Інстаграма, басейн на відкритому повітрі, зони для відпочинку, спортивні майданчики, мотузковий парк і багато іншого.

«Літо на ВДНГ» ідеально підійде для сімейного відпочинку або для проведення часу великою компанією друзів з різними смаками.

Захід відбудеться 28 червня за адресою: проспект Академіка Глушкова, 1

Кураж Базар

Серія благодійний заходів Кураж Базар стала одним із символів столичноїго світського життя. «Барахолка» давно перетворилася в захід, який збирає десятки тисяч людей, які люблять шопінг, їжу, напої, музику і спілкування.

Цього року Кураж-Базар буде нести «цирковий характер». Святковий захід буде оформлено в цирковому стилі. Вхід в величезний простір, в якому представлено понад 300 учасників, буде коштувати від 50 гривень.

Однак, за настільки скромну для столиці плату, гості «Куражу» отримають доступ не тільки до речей і фуд-кортів, а й різних розваг. На «ВДНХ» будуть організовані реп-баттли, літературні вечори, кінопокази та багато іншого. Для відвідувачів з дітьми організовані окремі зони, а всі гості зможуть фотографуватися на тлі химерних декорацій «циркового Куражу».

«Фішкою» святкового заходу будуть виступи високопрофесійних циркових артистів: клоунів, гімнастів, фокусників і жонглерів. Гостей «Куражу» чекають музичні перформенси та дискотеки і за участю кращих електронних музикантів.

Захід пройде за адресою: проспект Академіка Глушкова, 1.

Італійський сучасний балет. Concept # 1

На День Конституції в українську столицю приїде знаменита італійська трупа ВТТ. Група з Турина вперше буде в Україні і обіцяє здивувати всіх шанувальників високого мистецтва.

Планується, що іноземні артисти виступлять з молодими українськими зірками - електронним дуетом Plakh_Jung. До компанії також приєднається зоряна італійська арфистка Федеріко Мальяно.

Концерт обіцяє стати знаковою подією, оскільки поєднає в собі класичний балет, модерний танець, мистецтво імпровізації, а також електронні ритми в живому виконанні.

Концерт відбудеться 28 червня за адресою: вулиця Волошкова, 1. Сцена №6. Вартість квитків варіюється від 250 до 900 гривень.

Концерт групи «Табула Раса»

Свято літа відзначиться крутими івентами не тільки для любителів шопінгу, активних розваг і мистецтва, але також стане незабутнім для фанатів класичного українського року.

У столиці дасть концерт знаменита група «Табула Раса», яка «підривала» чарти ще в 90-і роки. Свої улюблені хіти можна буде послухати ввечері 28 червня. Вартість квитка складе 124 - 1400 гривень.

Концерт пройде за адресою: вулиця Богатирська, 25, за яким розташований «Докер-Паб».

Шоу Hedonism Sunset Live

На наступний день після торжества відбудеться ще один знаковий захід: концерт Hedonism Sunset Live. На березі Дніпра зберуться фанати прогресивних українських зірок: «Місяць», «Ми» і daKooka.

Артисти виконають свої хіти в романтичній атмосфері Труханова острова і запрошують всіх модних слухачів не пропустити івент.

Вартість квитка починається від 550 гривень.

Місце проведення: Труханів острів.

Афіша регіонів: куди поїхати на свята в Україні?

Весело, цікаво буде не тільки в столиці, але і в інших містах нашої країни. На прийдешні свята можна сміливо залишати Київ і їхати на зустріч новим враженням в інші міста.

Фестиваль повітряних куль "Файне небо": Тернопіль

Найромантичніший захід цього літа пройде в Тернополі. Місто збирає майстрів повітряних куль і любителів цього незвичайного виду транспорту. Жителі і гості Тернополя зможуть не тільки помилуватися на повітряні кулі та зробити пам'ятні фото, але і прокотитися для них.

Також буде весело і тим, хто байдужий до повітряних куль. У Тернополі в ці дні пройде Імператорський гастрономічний фестиваль з майстер-класами, спортивними розвагами і дегустаціями вин.

Шато «Вина Трубецького»: Херсонська область

Любителям вин та ігристих напоїв варто відправитися на Виноробне господарство, яке раніше належало російському князю Трубецькому. Заклад знаходиться в селі Веселе і має площу 200 гектарів.

Крім дегустації напоїв, гостям пропонують смачно поїсти, відвідати екскурсії по виноробним виробництвам, погуляти по плантаціях і поспілкуватися з майстрами своєї справи.

Leopolis Jazz Fest 2019: Львів

Фанати джазу і блюзу на прийдешніх довгих вихідних повинні обов'язково поїхати до Львова, щоб відвідати місцевий Leopolis Jazz Fest 2019. Захід має видатний статус по всій Європі і дозволяє наживо почути і побачити найбільш актуальних артистів, які виступають в цих жанрах.

Крім музики, гості фестивалю зможуть розважитися на дегустаціях, майстер-класах, кінопоказах і інших івентах.