Американські вчені провели дослідження та розповіли, що насправді бачили люди, які пережили клінічну смерть.

Вчені Нью-Йоркського університету, на чолі з директором з досліджень інтенсивної терапії і реанімації Медичної школи Семом Парнія, вивчили історії реанімованих пацієнтів, - пише Politeka.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Під час першої фази смерті, на момент зупинки серця, в мозок не надходить кров. Останній орган незабаром перестає функціонувати. Однак численні опитування пацієнтів доводять, що вони навіть у такому стані все чули та могли бачити речі навколо себе. Це неймовірно, але такі пацієнти знають, коли оголосили про їх смерть, вони навіть пригадували різні деталі, що відбувались у той момент. Хоча, люди, які перенесли клінічну смерть, не отримують надздібності, як це можна побачити в американських фільмах. Проте пережите дає нові погляди на життя.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Часто у багатьох людей мозок зазнає серйозних ушкоджень. І зараз перед вченими стоїть завдання, знайти спосіб, як запобігти уим процесам під час настання клінічної смерті.

Відзначемо, що нещодавні дослідження показали – тварини також відчувають сплеск активності мозку через кілька хвилин після смерті.

Нагадаємо, 13-річний Еліо зі штату Флорида, США, з самого народження страждає від рідкісної аномалії та "скидує" шкіру, мов рептилія.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці назвали продукти, які гірші за отруту і повільно нас вбивають.

Також Знай.ua писав про те, що вчені розгадали секрет вічної молодості.