Собака — це вірний друг і захисник. Але ще собаки можуть бути настільки чарівними, що радують серце. Ми зібрали наймиліші породи собак, які нікого не залишать байдужим. Про це передає Clutch.

№1 Померанський шпіц

Це справжня грудочку хутра. Виростає не більше 22 см у висоту і важить не більше 2-х кілограмів. Його всюди можна носити з собою. Він дуже милий і доброзичливий, має веселу вдачу і може всіх розвеселити, викликавши хвилю розчулення.

Це справжній охоронець, хоч і маленький. Він нікого не підпустить до господаря. А самки померанца можуть навіть народити близнюків, що величезна рідкість для собак.

Читай Знай.иа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

№2 Шарпей

Такі породи собак дуже забавні. Шарпей весь покритий складочками, що робить його дуже милим. Також це вірний друг — він завжди віддасть перевагу людині, ніж компанії інших собак.

Ці собаки дуже розумні, живі, веселі, але й вимогливі.

№3 Кавалер-кінг-чарльз-спанієль

Цей малюк зазвичай важить від 3 до 5 кілограмів. Його можна легко брати на руки. У нього «говорять» виразні очі і м'яка шерсть. За назвою зрозуміло, що ця порода собак відноситься до королівських кровей.

Характер у них ніжний і грайливий, люблять спати на колінах. А ще вони люблять багато грати і бігати. Самотність не люблять і сумують без господаря.

№4 Бішон фризі

Це володарі білого, кучерявого і пухнастого хутра. А ще у них дуже м'який характер. Вони обожнюють грати, люблять прогулянки і їх можна брати з собою куди завгодно, так як бішон фризі важать не більше 5 кілограмів.

Ці породи собак не потребують фізичних навантаженнях, тому їх можна тримати у квартирі або такого вихованця можуть завести літні люди. Люблять догоджати господарю, тому їх легко дресирувати.

№5 Папільон

Свою назву порода отримала через вушка, схожі на метелика. «Папильон» — це «метелик» по-французьки. Ця карликова собака росте на вище 28 см. Але вона дуже активна — у неї тонни енергії, а тому їй треба бути в постійному русі.

Обожнює спільні ігри та вправи на рухливість. Якщо їй цього не забезпечити, то порваний диван і гучний гавкіт стануть найменшими з проблем. В іншому ж порода невибаглива.

№6 Французький бульдог

Візитна картка цієї породи — смішний приплюснутий ніс і відстовбурчені вуха. Ростуть невеликими — не вище 35 см.

Це спокійні собаки, яким не потрібно багато активності. Погуляти пару разів на день по 15 хвилин - цього їм з головою вистачить.

№7 Мопс

Великоокі песики з плескатою мордочкою усіх зачаровують, і ростуть невеликими — до 35 см. Мопс дуже енергійний і обожнює веселощі. Любить слідувати за своїм господарем всюди, немов тінь.

Буває впертим, але не агресивним. Він або спить, або бігає і грає, або їсть. Від природи ледачий, а тому кілька разів спокійно погуляти їм достатньо.

№8 Чау-чау

Це одна з найбільших собак цього рейтингу. Але від цього вона не менш чарівна, адже це суцільний клубок густого хутра. Може рости до 52 см.

Крім густого хутра, схожого на плюшевий, володіє рідкісним синім язиком.

№9 Хаскі

Ну хто не любить хаскі? Це досить великі собаки, які ростуть до 60 см в холці. Вони дуже грайливі, активні, люблять багато бігати і грати. В квартирі утримувати їх важко, так як у них підвищена потреба в активності. Якщо хаскі не протягне за день навантажені сани або не набігається, то буде почувати себе погано.

Ці пески віддалено схожі на вовків, але набагато чарівніші. А ще у них часто бувають очі різного кольору.

№10 Акіта-іну

Ці японські породи собак дуже плюшеві. Собака росте великою, але її густе плюшеве хутро просто чудове. Мускулиста і міцна, що, втім, не заважає їй викликати чарівність.

Ця собака відмінно підходить для багатоквартирного будинку, так як майже не гавкає, тиха і навіть майже не линяє. А ще це надійний захисник, який завжди віддасть перевагу компанії своїх господарів.

Нагадаємо, у Дніпрі врятували маленьке диво, такі кадри пробирають до сліз.

Раніше Знай.uа повідомляв, портрет інтернет-зірки прикрасив стіну будинок під Одесою.

Також Знай.uа писав, Запоріжжя заполонили інопланетні собаки.