Режисер серіалу "Чорнобиль" від HBO Юхан Ренк захоплюється українцями, які боролися з наслідками трагедії на Чорнобильській АЕС. Про це він сказав в одному зі своїх інтерв'ю, пише РБК.

За словами Ренка, головна тема його міні-серіалу, який вже назвали кращим за "Гру престолів", це показати самопожертву людей.

Він зазначив, що в операцію з ліквідації наслідків Чорнобильської аварії в 1986 році було залучено понад 700 тис. чоловік. Кінематографіст вважає, що "ні в одній іншій країні світу таке не було б можливо".

"Якби схожа катастрофа в ті дні де-то на Заході - і вони б просто закрили район для в'їзду і не впускали туди жодну людину", - зазначив Юхан.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Ренк розповів, що коли він зустрічався в Україні з кількома ліквідаторами аварії на ЧАЕС, його не покидало відчуття, що "люди йшли на цей страшний ризик, тому що відчували: інакше не можна, хтось повинен це зробити".

"Коли перед тобою ставлять подібну задачу, у твоїх діях з'являється вища мета, почуття майже священної місії. Тому коли люди, абсолютно звичайні і нормальні, скоюють вчинки, не приймаючи в розрахунок власне благополуччя і здоров'я, ти не можеш не прийти до висновку, що в цьому цілепокладанні, в цьому самопожертву заради вищого обов'язку є щось глибоко людське", - підкреслив режисер.

Нагадаємо, в мережі з'явився перший трейлер нового "Чорного дзеркала".

Раніше Знай.uа повідомляв, у мережі з'явився трейлер другої частини фільму жахів "Воно".

Знай.uа писав, вийшов трейлер хоррор-комедії "Мертві не вмирають".