Численні дослідження допомогли показати, що домашні кішки цілком можуть виліковувати деякі хвороби людей однією тільки присутністю в будинку. Також стало відомо, що котяче "муркотіння" звучить на частотах, які позитивно впливають на клітинну регенерацію людини.

Кішки своєю присутністю в будинку допомагають знижувати стрес і за рахунок цього допомагають з хворобами серця та підвищеним тиском. Дослідження Карена Аллена з Університету штату Нью-Йорк довело, що у власників кішок надзвичайно низький рівень кортизолу в крові, навіть при явній наявності стресових ситуацій.

Не секрет, що домашні пухнастики допомагають у зміцненні психічного здоров'я. У Великобританії провели масштабне дослідження і з'ясувалося, що власники кішок відзначають не тільки серйозне поліпшення психічного здоров'я, але і те, що їм легше протистояти стресу.

З тваринами в будинку здатні підвищувати імунітет, а у дітей ще формують стійкість до різних алергічних реакцій. Вважається, що антигени, присутні в котячій шерсті і в бактеріях, які на ній живуть, дають імунній системі людини потрібне "тренування", не піддаючи серйозному ризику для здоров'я.

Популярні новини зараз

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Кішки можуть видавати звуки з частотою від 20 до 140 герц, але найчастіше зупиняються на низькочастотному мурчанні. А як показали дослідження, вібрації з частотою 18-25 Гц позитивно впливають на швидкість клітинної регенерації. Швидше відновлюються суглоби, м'язи і сухожилля.

Нагадаємо, очманілий слон показав нахабним туристам їх місце.

Як повідомляв Знай. ua, депутати безжально знищать 2 мільйони диких тварин, у Гринписе оніміли від жаху.

Знай. ua писав, що кенгуру не витримав і напав на спокусниць у бікіні.