Алкоголізм - руйнівна звичка, яка знищує сім'ї і в першу чергу - особистість самої людини. Тому вчені щосили б'ються над розробкою нових засобів для лікування від "зеленого змія", а також активно працюють над тим, щоб виявити, з чим саме пов'язана схильність до пияцтва. І, можливо, зупинити аддикцию в зародку. Нові висновки вчених дивують і бавлять одночасно. Виявляється, для того, щоб не страждати алкоголізмом, досить жити в сонячному регіоні.

На пияцтво людей штовхає нестача сонячного світла, холодний клімат і пов'язана з ним депресія, вважають вчені з США. Виявляється, існує взаємозв'язок між середньою температурою повітря, тривалістю світлового дня і вживанням міцних спиртних напоїв.

Алкоголізм руйнує особистість

Дані зі 193 країн показали, що такі особливості клімату призводять до вищих показників споживання алкоголю та захворювань печінки.

"Це перше дослідження, яке системно демонструє, що в усьому світі та в Америці, на більш холодних територіях та в районах, де менше сонячного світла, ви більше п’єте та більш схильні до цирозу", — каже керівник дослідження Рамон Баталлер, заступник директора Пітсбурзького центру досліджень печінки.

Популярні новини зараз

З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням

"Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Показати ще

Алкоголь — судинорозширювач, він розслаблює кровоносну систему і збільшує приплив теплої крові до шкіри.

У дослідженні, опублікованому в Hepatology journal, використані дані від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Всесвітньої метеорологічної організації.

В ньому також брав участь доктор Пітер МакКанн, медичний радник лікарні Castle Craig — шотландської клініки з реабілітації постраждалих від алкогольної та наркотичної залежності.

За його словами, дослідження дає нові докази того, що погода, а особливо температура та кількість сонячного світла, впливає на споживання алкоголю.

А це збільшує ризики такої небезпечної хвороби печінки як цироз, що в перспективі може призводити до відмови печінки та до смерті.

Нагадаємо, як кинути палити назавжди: медики раскрыли главный секрет

Нагадаємо, постійний вплив тютюнового диму у приміщенні збільшує ймовірність розвитку аритмії і передчасної смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики запропонували лікувати нікотинову залежність з допомогою білка, який зміцнює силу волі.

Також "Знай.uа" писав, що куріння сигарет може призвести до розвитку когнітивних порушень у дітей та онуків.