Вчені виявили черговий моторишний наслідок ядерних катастроф. Виявилося, що льодовики містять велику кількість радіоактивних опадів, які потрапили в них після катастроф, що сталися в Фукусімі та Чорнобилі. Небезпечні елементи були виявлені в пробах льоду Ісландії, Альп, Антарктики і Арктики. Вчені досліджували 17 різних зразків, які вказали на наявність радіоактивних матеріалів.

Льодовики

Основна небезпека – в тому, що концентрація небезпечних речовин істотно вище норми в цілих 10 разів. Фахівці встановили, що це найвища концентрація радіації на планеті, за винятком зон відчуження. Станом на сьогодні, виявлені ядерні залишки перебувають у кризі, і вони нічим не загрожують людству і планеті. Але поступове підвищення температури вивільняє їх в атмосферу.

ЧАЕС

Вчені відзначили, що звільнені радіоактивні елементи піднімаються в атмосферу, а потім повертаються на землю у вигляді опадів – снігу і дощу. Іншими словами, танення льодовиків здатне в рази збільшити площу забруднення планети.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Найбільша концентрація небезпечних елементів пов'язана з катастрофою на Чорнобильській АЕС. Деяка кількість радіоактивних опадів накопичилася під час ядерних випробувань в 60-х роках минулого століття.

Аварія на Фукусімі

Нещодавно над зруйнованим 4-м енергоблоком ЧАЕС було виявлено таємничий літаючий об'єкт. Спочатку тепловий слід помітили вчені NASA, потім незвичайний диск вдалося сфотографувати. На думку уфологів і дослідників паранормального, той факт, що радіація поширюється через лід і сніг, не є секретом для прибульців. Можливо, НЛО, який з'явився над Чорнобилем, попередив людство про повторну страхітливу катастрофу.

НЛО над Чорнобилем

Раніше портал "Знай.uа" писав: разом зі знімками чорної діри світу відкриється ще одна таємниця, Земля у небезпеці. Уфолог вважає, що Нібіру подорожує в часі і просторі

Читайте також: це гірше, ніж Апокаліпсис, землян попередили про нелюдські випробування, виживуть найсильніші. Планета кожного дня потерпатиме від жахливих катастроф

Нагадаємо: смартфони Xiaomi вбивають, опубліковано список моделей, які випромінюють радіацію