Відоме американське архітектурне бюро SOM разом із астрономами оприлюднили проект першого населеного пункту, який може з'явитись на поверхні Місяця. Як може виглядати перше село на поверхні місяця, унікальні світлини показали у мережі.

Над проектом працювали спільно Європейське космічне агентство (ESA) та Массачусетський технологічний інститут, повідомляє Dezeen.

Moon Village (дослівно з англійської – "Місячне село") має стати першим постійним поселенням людини на поверхні місяця.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

За словами архітекторів з SOM, цей проект став кардинально новим викликом для галузі архітектурного проектування.

Проект розробили з метою вирішення низки проблем, що пов'язанія з життям на супутнику Землі. Серед ключових цілей – стійкість, самодостатність і використання існуючих ресурсів Місяця.

"Місячне село повинне бути здатним підтримувати людське життя в іншому непридатному для життя місці. Ми повинні розглянути проблеми, про які ніхто не міг би думати на Землі, як захист від радіації, різниця тисків та як забезпечити мешканців поселення повітрям для дихання", – пояснює представник команди архітекторів Колін Кооп.

Відповідно до проекту, перше поселення на Місяці планується розташувати на краю кратера Шеклтон поблизу південного полюса Місяця. Там денне світло буде впродовж усього місячного року, а для людей це дуже важливо. Адже сонячне світло використовуватимуть для отримання енергії, проведення експериментів та отримання ресурсів, в тому числі і їжі.

Помешкання у місячному селі матимуть по 3-4 поверхи і будуть обладнані робочими місцями, житловими приміщеннями і суперсучасними системами екологічного контролю та життєзабезпечення.

Нагадаємо, зрушення орбіти Місяця і блокування сонячного світла: чим насправді Нібіру загрожує Землі.

Знай.uа розповідав: експерти попередили про те, що через 100 років наша планета перетвориться на гарячу точку, цілі держави будуть стерті з лиця Землі

Раніше портал "Знай.uа" писав: до Землі на величезній швидкості мчить космічне тіло: в 22 рази швидше за звук.