Село Купище, розташоване в Житомирській області, притягує до себе любителів містики. Воно славиться незвичною галявиною, на якій відбувається незрозуміле. Місцеві жителі називають її Громовищем або "гніздом блискавок".

Дивно, але в галявину постійно потрапляють блискавки, немов їх дійсно щось притягує. Крім жахливої грози і численних блискавок, тут час від часу виникає таємниче мерехтіння, а вгору злітає промінь світла. Це виглядає так, ніби хтось увімкнув підземний прожектор.

Дане місць вже багато років користується поганою славою. З ним пов'язана легенда, яка свідчить, що колись давно на Громовище жив багатий пан. На всю округу він славився страшною жорстокістю. Одного разу в цього чоловіка влучила блискавка і дотла спалила його будинок. Селяни зітхнули з полегшенням, адже вирішили, що кровожерливого пана покарав сам Бог. З того часу у галявину під час грози постійно б'ють блискавки.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Це загадкове місце в селі Купище вважають чітко вираженою аномальної зоною – тут не ростуть гриби (хоча в прилеглому лісі їх завжди багато) і чахне рослинність. У деяких людей, які сюди потрапляють, піднімається тиск, погіршується самопочуття і навіть псується настрій.

Навіть місцеві бояться сюди ходити. Вони вважають це місце проклятим і з побоюванням поглядають у бік галявини.

Учених зацікавила поляна, яка приваблює любителів аномалій. Вони знайшли тому, що відбувається логічне пояснення. Деякі ділянки земної кулі мають знижений електричний опір. Це місце – одне з них, тому тут і відбуваються подібні явища.

Нагадаємо, наймістичніші місця України, які викликають мороз по шкірі. У будь-якому з них можна знімати фільми жахів

Портал "Знай.uа" писав також про Кам'яне Селj, загадкове місце, де зникають хвороби і збуваються бажання

"Знай.uа" писав про 13 найстрашніших місць на планеті. З таємничими кам'яними валунами пов'язано безліч захоплюючих легенд і переказів