Рано чи пізно нашому Всесвіту може прийти кінець. Існує кілька припущень щодо того, як саме це може статися. Всесвіт може охолонути до такої міри, що в ньому вже нічого не зможе вижити. Або ж він несподівано колапсує. Ні перший, ні другий варіант не зможуть зрівнятися з розпадом вакууму. Саме цей сценарій є найбільш моторошним.

Якщо це станеться, десь всередині Всесвіту з'явиться бульбашка. Оскільки всередині неї закони фізики зовсім не такі, як зовні, бульбашка розшириться дуже швидко. Вона збільшиться зі швидкістю світла і в результаті поглине весь Всесвіт. Атоми не зможуть утримати свої компоненти, галактики розлетяться, а взаємодії частинок зміниться на фундаментальному рівні. В цьому випадку і наша планета, і Чумацький Шлях, і Сонце припинять своє існування. Яку б форму Всесвіт не прийняв унаслідок розпаду вакууму, він точно стане непридатним для життя людини.

Всесвіт і вакуум

Популярні новини зараз

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Показати ще

Всупереч думці багатьох людей космос насправді не порожній. У ньому є флюктуіруючі квантові поля, які виробляють частинки, що відповідають за фундаментальні закони фізики у Всесвіті. Коли цей простір досягає мінімального енергетичного рівня, вважається, що воно знаходиться в вакуумному стані. Проте квантові поля продовжують свою роботу. Таким чином вони утримують тканину реальності від руйнування.

Космологічний горизонт в поданні художника

Коли квантове поле отримує енергію, виникають 17 частинок. Одна з них - фотон. Його ми сприймає як світло. Він відповідає за електромагнітні випромінювання. Кварки збираються в нейтрони і протони в атомних ядрах. Існують і інші частинки - частки взаємодій, які диктують те, як працює Всесвіт. Найвигідніший енергетичний стан, в яке він може еволюціонувати - істинний вакуум. І його розпад вважається найбілш неймовірним кінцем світу.

Нагадаємо, відомий екстрасенс розповів, чого чекати в 2019: страшні катаклізми і третя світова. Що готує людству 2019 рік, цікаво кожному жителю Землі

Як повідомляв Знай. ua, в Біблії знайшли страшне пророцтво: світ на межі, все закінчиться в 2019-м. Вчені досі вивчають біблійні писання й знаходять в них все нові страшні пророцтва

Читайте также: гряде планетарний катаклізм, хвиля землетрусів охопить весь світ