Нікого не здивувати тим, що продукти, які ми їмо, далекі від натуральних.
Кастореум (Бобровий струмінь)
Як і багато гризуни, бобри з допомогою спеціальних залоз виробляють рідину. Вона часто містить сліди сечі і калу, але через особливий раціон бобра має досить приємний запах, виготовляють з нього солодощі.
Шелак
У харчовій промисловості шелак застосовують для приготування льодяників і мармеладу, щоб надати цукерок додатковий блиск.
L-цистеїн (Людські волосся)
Амінокислота L-цистеїн широко застосовується в харчовій промисловості для збільшення терміну придатності продуктів, наприклад, хліба і виробів з тіста. Найчастіше L-цистеїн добувають з волосся людини.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Миш'як
Миш'як - природний елемент, який, як відомо, є отруйним і дуже небезпечним. Часто миш'як міститься у всіх типах їжі та напоїв. Його можна виявити в рисі і соках.
Полідиметилсилоксан
Крім іграшок з'єднання входить до складу багатьох інших продуктів: шампунів, ліків, лосьйонів, грудних імплантів, кухонного приладдя, лакофарбових виробів.
Кам'яновугільний дьоготь
Якщо ви любите газовані напої, то ви, ймовірно, вживаєте велику кількість штучних барвників. Фарбу додають, щоб зробити напій більш яскравим і помітним.
Аміак
Аміак - це безбарвний газ з різким характерним запахом. Невелика кількість аміаку присутня в розпушувачах для випічки, сирах та м'ясі.
Кармін (Подрібнені комахи)
Кармін видобувається шляхом перемелювання самок комахи, відомого як кошеніль. Харчові компанії застосовують барвник для фарбування цукерок, м'яса, варення і навіть алкогольних напоїв.
Морські водорості
Всупереч загальній думці, водорості не є рослиною взагалі. Желеподібний екстракт водоростей агар широко застосовується як замінник желатину і допомагає перетворювати різні суміші.
Пропіленгліколь
Одні компанії використовують його як консервант при виготовленні солодощів, кави, віскі і газованої води, а інші — як ароматизатор і підсилювач смаку.
Реннин (Телячі шлунки)
Реннин має найважливіше значення у виготовленні сиру, так як він прискорює процес згортання молока та відокремлює від нього сироватку. Залишилися тверді матеріали використовуються для виробництва.
Ланолін (Овеча шерсть)
Виварена овеча шерсть допомагає отримати шерстяний віск — ланолін. За своїми властивостями ланолін близький до шкірного сала людини.
Желатин
Хрящі, кістки та інші сполучні тканини тварин необхідні для виробництва желатину. Практично вся желеподібна їжа містить деяку кількість желатину: желе, цукерки, вершковий сир.
Целюлоза і деревина
Целюлозу і порошкоподібну деревну масу додають в сири, зернові культури та інші продукти.
Як повідомляв портал "Знай.uа" фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.
Також "Знай.uа" писав антибіотик в м'ясі: Супрун розповіла, як все зробити правильно.
Нагадаємо, лікарі відкрили несподівану властивість антибіотиків: відстрочують старість.