Термін ув'язнення Габріеля Марча Грандоса (Gabriel March Granados) увійшов в історію як найдовший тюремний термін, а от причиною такого жорстокого вироку стали зовсім не серійні вбивства, терористичні акти, як можна було б припустити. Вся злочинна діяльність Грандоса, якщо розсудити, була дуже і дуже 'мирною'.

22-річний Габріель Марч Грандос з іспанського міста Пальма-де-Мальорка працював листоношою.

Листоноша — професія дуже відповідальна, адже йому люди довіряють свої думки, надії, радості і печалі. Але як виявилося, ще й дуже небезпечна.

Так в Іспанії, приміром, листоноша, за невиконання посадових обов'язків може цілком собі потрапити у в'язницю.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

У містечку Пальма-де-Мальорка суд за кожний недоставлений лист дає рівно 9 років в'язниці. Молодість і відсутність працьовитості зіграли з хлопцем злий жарт. Габріель проігнорував рівно 42 768 листа, які так і не потрапили до адресатів.

Листоноша не витрачав свій дорогоцінний час на щоденну доставку листів. І він поступав з кореспонденцією по своэму — спочатку він розкривав листи, забирав звідти банківські чеки, якщо вони там були, а потім знищував. У підсумку, крім відсутності листів, адресати не дорахувалися близько 50 тисяч євро.

А ми пам'ятаємо, що за іспанськими законами, за кожен не доставлений лист, листоноша може отримати реальний термін до 9 років.

Ось і тоді, у далекому 1972 році прокурор запросив для злочинця аж 384 912 років за ґратами і близько 19 мільйонів євро штрафу. Суд виявився гуманніше прокурора і дав Грандосу 14 років і 2 місяці в'язниці, а також зобов'язав виплатити 500 євро штрафу.

Але завдяки оголошеному обвинуваченням терміну ім'я Габріеля у всіх списках найбільш тривалих тюремних термінів стоїть на першому місці.

Як би там не було, листоноша Габріель Марч Грандос вже увійшов в історію світової юстиції як людина з рекордно тривалим тюремним терміном, замовленим обвинуваченням.

Нагадаємо, в Індонезії 44-річна вчений Дізі Туво померла страшною смертю, коли в лабораторії зібралася годувати рептилію.

Як повідомляв портал "Знай.иа", пассажирка, яка облизала стульчак в туалеті літака оприлюднила відповідні кадри в мережі. Всього за ніч знятий ролик став вірусним, і "прославив" дівчину на всю мережу.

"Знай.иа" писав, происшествие, немов зійшов з екрану фільму жахів, сталося в містечку Фармінгдейл, передмісті Нью-Йорка, з 64-річної Джоан Каллен.