Відьма (або чаклунка) – це жінка, яка володіє чарівними вміннями та здібностями, вона вміє спілкуватися з темними силами, просити в них захисту і допомоги.

З давніх часів прийнято вважати, що Київ це місто відьом, лисих гір і містики. Згідно з повір'ям, відьми приходили на Лису гору абсолютно голими, прикрившись лише своїм волоссям, і танцювали навколо багаття з бісами.

Однак, з плином часу все змінилося. І сьогодні найбільш відьомським містом є не Київ і не Конотоп, а маленьке містечко Тетіїв, розташоване в Київській області.

Доїхати до нього завдання не з легких. Незважаючи на те, що у місті є залізнична станція, на ній поїзди зупиняються тільки два рази на добу, та й то - не пасажирські. Маршрутні таксі також туди не їздять. Так що кращий варіант попутки або своя машина.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Відомо, що на місці сьогоднішнього Тетієва колись стояло язичницьке містечко Тимошня, яке було зруйноване татаро-монголами. Воно відновлювалося, але час від часу численні повстання і війни призводили до багатьох смертей.

Казали, що з початку XX століття Тетіїв уподобали відьми. Мовляв, сюди, на Панську гору, виходили чарівниці для здійснення своїх обрядів.

В той час, як місцеві жителі знали про те, що живуть поруч з відьмами. І Україна отримала підтвердження цього в XXI столітті.

У 2013 р. в Тетіїві сталася посуха. В той час, як у всіх навколишніх містах і селах лив дощ, Тетіїв залишався абсолютно сухим.

Місцеве населення звинуватило у своїй біді Тетіївських відьом - мовляв, кілька жінок, які проживають на Панській горі, забралися на дахи своїх будинків і розмахують трусами, відганяючи від міста дощові хмари.

Дивовижно, місцеві жителі навіть домоглися, щоб на Панську гору приїхала поліція і розібралася зі злими чаклунками. Яке ж було здивування правоохоронців, коли, приїхавши на вказане місце, вони дійсно побачили описану тетіївцями картину.

Природно протокол правоохоронці не складали, тому що формально розмахування трусами, нехай навіть і на даху власного будинку, не є правопорушенням.

Втім, білизну в них все ж відібрали і навіть спалили, а потім, немов за помахом чарівної палички, в Тетієві пішов дощ. От тепер і не вірте у відьом.

Звичайно ні церква, ні жителі, ні поліція дівчатам не указ.

Місцева влада постійно працює, враховуючи специфіку цього місця з поганою славою. Поліція пам'ятає всі відьомські дати - Івана Купала, Вальпургієву ніч та інші - і в цей час працює у посиленому режимі. Коли-не-коли - так і схопить дівчину, яка ходить голяка.

Хоча на самій Панській горі Тетіївські відьми збираються рідко, а свої ритуальні шабаші влаштовують на полі за містом. На природі в тісному колі.

Сучасні відьми також збирають лікарські трави і проводять різні ритуали, відомі лише їм.

Нагадаємо, як середньовічна відьма зв'язалася з нечистим і народила кота.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Закарпатті сталася дуже містична і сумна історія. Мати хотіла для єдиної доньки кращої долі, однак сама ж привела до її смерті.

Також "Знай.uа" писав, у Британії знайшли ритуальні ворота в пекло, і сотні древніх символів, які були висічені на камені.