Великий піст 2019 триває 48 днів – він починається з 11 березня і триватиме в цьому році до 27 квітня. Якщо ви вирішили поститися у Великий піст 2019, варто продумати, як харчуватися в цей період, щоб отримати користь для душі і тіла, і при цьому не нашкодити своєму здоров'ю.

Про це розповіла популярний український дієтолог Лора Філліпова в своєму Instagram. Повідомляє Clutch.

"Важливо визначити для себе від чого ти відмовляєшся: алкоголь, м'ясо, риба, молочна продукція, яйця. Суворий піст виключає всі продукти тваринного походження, навіть мед. Але, на мій погляд, це не обов'язково. Адже, перш за все, піст — це духовна аскеза і перемога духа над фізичним тілом. Тому я рекомендую відмовитися в першу чергу від того, чим ви зловживаєте. Наприклад, солодке, або шкідливі звички — відмова від куріння і матюків — теж пост у своєму роді. Деякі відмовляються від м'ясних і молочних продуктів, залишаючи рибу і морепродукти. Намагайся вибрати найбільш комфортний і відповідний тобі варіант". — пише Лора.

Популярні новини зараз

Росія готує нові обстріли: цілитимуться по ядерних об'єктах України

Літа залишилось зовсім мало: українцям варто готуватись до похолодання

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Показати ще

На що потрібно звернути увагу в харчуванні:

  • Цільні злаки і грубі крупи — 1 -1,5 порції в день. Це може бути повноцінний сніданок і частина обіду.
  • Джерела рослинного білка — бобові, горіхи. Сочевиця, маш, квасоля, горох — 1 порція в день (приблизно 200 гр, теж можеш розділити на різні прийоми їжі). Горіхи (сирі) — приблизно жменю, 20-30 гр. в день (як перекус або в доповнення до основної страви). Гриби — можна і до овочів, і до рослинного білку.

Обов'язково включайте горіхи у свій раціон: це смачно, поживно і корисно.

  • Не забуваємо про овочі — 500-600 грам в день, і фрукти — 250-300 гр.
  • Рослинні жири — додавати до каш, салатів, овочів. До двох столових ложок в день. Пам'ятайте про авокадо.

Нагадаємо, зараз багато говорять про те, що рослинна дієта приносить чимало користі організму людини. Але що корисніше: повна відмова від продуктів тваринного походження або збалансований раціон, багатий овочами і фруктами?

Як повідомляв портал "Знай.uа", маг ведичної традиції Ігор Мехеда розповів, що оригінальна молитва "Отче наш" — на арамейській мові — здатна втілювати бажання.

Також "Знай.uа" писав, Великдень - одне з найважливіших свят в житті християнина, свято Воскресіння Ісуса Христа - події-центру біблійної історії. На яку дату припадає Великдень в 2019 році і скільки в Україні буде вихідних?