Героями української міфології є найнеймовірніші і страшні істоти, одна згадка про яких вже холодить душу. Одні з найцікавіших і водночас страшних – песоголовці і чорт хапуга.

Песоголовці – це велетні з собачими головами. Вони мають лише одне око, який розташоване на лобі. Це неймовірно популярні персонажі українського фольклору. Легенда свідчить, що улюбленим ласощами цих страхітливих істот є людське м'ясо. Першим про песоголовців розповів етнограф Георгій Булашов. Він описував їх, перебуваючи в околицях Маріуполя:

"Песоголовці ловили людини, кидали її в яму і щедро відгодовували пряниками і цукерками".

Періодично велетні обмацували жертв. Якщо крізь шкіру вже не прощупувались кістки, людина вже готова до вживання. Кровожерливі створіння стали героями одного з перших українських фільмів жахів під назвою "Синевир", названого на честь озера, розташованого в Карпатах.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Бекстейдж фільму Синевир

Любителі популярного американського фільму жахів під назвою "Джиперс-Криперс" будуть в захваті від поліській легенді, яка розповідає про чорта по імені Хапун. Кожен рік на єврейське свято Йом-Кіпур цей специфічне створіння прилітає в синагогу, щоб унести найбільшого грішника. Для цього заходу він вбирається в довгий чорний сюртук.

Легенда про чорта-антисеміта стала основою для одного з оповідань письменника Володимира Короленка. Варто зазначити, що ця історія має цікаве походження. Вона виникла через непорозуміння: на Йом-Кіпур з синагоги було чути страшні скорботні вигуки. Українці були переконані, що там відбувається щось жахливе. Вони і вирішили придумати цьому логічне пояснення.

Афіша вистави Хапун

Раніше портал "Знай.uа" писав: страхітливі монстри ожили перед кінцем світу

Як повідомлялося, фотограф зустрівся з лох-неським чудовиськом: звук був, немов "металевий"

Нагадаємо: человек-дракон увігнав в істерику Нікарагуа