В Мережу просочилися моторошні пророцтва знаменитого вченого і винахідника Стівена Хокінга. Глобальна катастрофа не за горами?

Земля загориться, і рятуючись від неминучого, людство колонізує інші планети. Правда, у людства може не вистачити на це часу, якщо в жахливу гру " вступить штучний інтелект, або, так звані люди Ікс.

14 березня виповнився рівно рік з дня смерті ученлго, винахідника і великого візіонера Стівена Хокінга. Ось, що Він заповідав людству.

Хокінг заявив, що Земля почне повільно згоряти, і з часом превратистя в нежитлову Венеру.

Популярні новини зараз

Від платіжок зомліємо: кожен кубометр обійдеться українцям у 300 гривень

Оновлення даних у ТЦК: в яких випадках чоловіка можуть відвезти на "перевірку"

ТЦК почали перевіряти салони авто

Мають подати документи до 1 липня: українцям зробили важливе оголошення

Показати ще

Оскільки Земля скоро стане непридатною для життя, у найближчі 50 років люди освоять Марс і Місяць. А у віддаленішій перспективі ми зможемо колонізувати і сусідні системи.

Перша висадка людей на червону планету запланована на 2030 рік. Проте йдеться про десятки людей, які житимуть на спеціальних станціях. Щоб говорити про повноцінну колонізацію Марсу, необхідне створення на всій планеті клімату, придатного для життя людей.

У найближчі 50 років Земля може стати непридатною для життя внаслідок космічної катастрофи — зіткнення з астероїдом чи кометою.

Штучний інтелект уб'є людство

У своїх "прогнозах" Хокінг попереджав про загрозу створення штучного інтелекту. Люди не зможуть із ним конкурувати. В результаті людство буде знищене або поневолене.

Наразі людству доступне лише вдосконалення так званих "спеціалізованих штучних інтелектів", призначених для автоматизації окремих завдань. Проте динаміка розробок дає всі підстави припускати, що людство здійснить прорив у створенні універсального штучного інтелекту у найближчі декілька десятиліть.

З'являться суперлюди

Перед смертю великий вчений спрогнозував ще одну катастрофу. На його думку, у майбутньому на Землі з'являться суперлюди зі штучно зміненою ДНК, які перетворяться на загрозу для решти людства.

Цей прогноз сьогодні є майже реальністю. У Китаї та США лабораторії вже легально експериментують із корекцією ДНК дітей. Біохакери по всьому світу на власний страх і ризик тестують різноманітні модифікації ДНК.

На сьогодні вже народилися люди зі зміненою ДНК. Тому постає велика відповідальність лікарів, щоб експерименти не вийшли з-під контролю.

Також читайте про прогнози Ванги на найближче тисячоліття: буде страшно