протягом кількох днів Землю бомбардує сильне гамма-випромінювання, яке зацікавило дослідників по всьому світу. Спеціальна апаратура зафіксувала, що раптово збільшився рівень радіоактивного впливу з відкритого космосу. Він може супроводжувати виключно вибуху невідомого космічного тіла.

Представник Оксфордського університету розповів про ситуацію:

"Справедливості заради варто сказати, що саме випромінювання відносно нешкідливо. Долаючи величезні космічні відстані, потік істотно слабшає. На підході до Землі його більшу частину фільтрує атмосфера, подібно до того, як це відбувається з сонячною радіацією".

Сонячний ультрафіолет дійсно постійно бомбардує землю. Він є одним з основних елементів життя на Землі, можливо, і у Всесвіті. Як відомо, без захисного озонового шару все живе на нашій планеті давно б вимерло під впливом потужного радіоактивного сонячного випромінювання.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Вчені знають, що ніщо у Всесвіті не може з'явитися саме по собі. Випромінювання, про яке йде мова, може виділитися на різних етапах життя космічних тел. Паприклад, під час вибуху якого-небудь об'єкта.

Фахівці відзначили, що опромінення, якому зараз схильна Земля, не заподіє людству, рослинам або атмосфері відчутної шкоди. Але те, що піде за ним, може бути неймовірно небезпечним.

Космічний вибух відправив у бік Землі величезну кількість уламків, які летять з величезною швидкістю. Конспірологи і уфологи прийшли до висновку, що це розірвалася таємнича планета Нібіру, яка загрожує всьому людству. Але вчені стверджують, що з астроміфологією дане явище не має нічого спільного.

За попередніми даними, за кілька днів до нашої планети підійде величезна хвиля космічних уламків. Їх велика частина обрушиться на Землю небаченим раніше метеоритним дощем. Ймовірно це має відбутися 8 березня.

Рівень небезпеки залежить від розмірів уламків. Маленькі уламки до декількох десятків метрів не завдадуть планеті серйозний збиток. А один гігантський уламок діаметром 10 кілометрів може викликати незворотні кліматичні зміни і знищити на Землі все живе.

Раніше портал "Знай.uа" писав: до Землі мчить кілометровий астероїд

"Знай.uа" розповідав: вчені знайшли на Місяці метеорит, який прилетів з Землі

Читайте також: експерти розкрили страшну таємницю про траєкторію Нібіру