Ми звикли до деяких зачісок і навіть не замислюємося про можливу шкоду локонам, коли робимо їх. Ви навіть можете цього не знати, але мимоволі псуєте своє волосся. Добре, що попереджений — значить озброєний. Повідомляє Clutch.

Ми розповімо вам, від яких зачісок доведеться відмовитися на догоду здоров'ю і красі волосся.

Так от 3 зачіски, які псують волосся найбільше:

Тугі кіски

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Така зачіска суттєво шкодить волоссю від самих коренів. Тугі коси, закріплені міцної гумкою або шпилькою, ламають локони у багатьох місцях, натягують шкіру голови, погіршуючи кровообіг. В результаті волосся стає ламким, слабким і нерівним за структурою. Якщо ж ви дуже любите коси, то просто робіть їх максимально легкими і недбалими.

Але є одна приємна новина: зараз у моді розслаблені, злегка неохайні, укладки, тому ви не зобов'язані остаточно і безповоротно відмовлятися від кос.

Кінський хвіст

Ми знаємо, що хвіст — це найпростіший і надійний спосіб замаскувати брудне волосся. Але (завжди є "але") він може принести більше шкоди, ніж користі, якщо ним зловживати.

Тут майже така сама ситуація, що і з косичками. Перетягування волосся в одному місці ламає його і натягує шкіру голови. При регулярному носінні зачіски пошкоджується волосяний стрижень. 1-2 хвоста в тиждень не сильно зіпсують локони, так що періодично таку зачіску собі дозволяти можна, тому що виглядає вона дійсно стильно.

Начіс

Начіс часто використовується для того, щоб надати зачісці об'єму. Але він досягається шляхом насильства над волоссям, так що його варто прибрати з повсякденної укладки. Регулярні начоси роблять волосся ламким і тьмяним, а кінчики обов'язково починають сіктися.

І маленький рада в додачу: не варто на ніч робити собі пучок, під час сну волосся в ньому псуюєся. Але вдень така зачіска ніякої шкоди не приносить, тому носіть його скільки завгодно.

Нагадаємо, вчені зробили приголомшливе відкриття: стрес впливає на здоров'я людини таким чином, що починає випадати волосся.

Як повідомляв портал "Знай.uа", французька художниця і модельєр 22-річна Летітія Ky (Laetitia Ky) використовує своє волосся, як будматеріал для скульптур. За творчістю Ку стежать понад 160 тисяч підписників в Instagram.

Також "Знай.uа" писав, неймовірне селище під назвою Хуан Ло розташувалося в Китаї. Її корінні мешканки можуть похвалитися дивовижно довгим волоссям.