Незвичайна кішка по кличці Еллі проживає в сім'ї Ніколь Бом з Німеччини. У тварини рідкісне захворювання шкіри під назвою вітіліго, яке буквально перефарбовує її шерсть.

Захворювання характеризується порушенням пігментації, з-за чого змінюється колір шкіри на окремих ділянках. Вітіліго зустрічається і у інших видів, в тому числі людини, пише Daily Mail.

Як розповіла Ніколь, вона виявила двох кошенят на покинутій фермі в 2016 році. Жінка забрала їх до себе додому. Однак у 2017 році в однією з кішок по імені Еллі у шерсті почали виникати білі плями. Минув рік і чорна шерсть кішки повністю змінилася на білу.

Еллі в 2016 роком до початку прояви захворювання

"Зміни почалися приблизно через рік після народження. Спершу виникла просто маленька біла плямочка на спині. На всякий випадок я вирішила відвезти її до лікаря", — розповідає господиня незвичайної кішки Ніколь.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Ветеринари оглянули тварину і поставили діагноз вітіліго, після цього минуло два роки, а її шерсть стала абсолютно білої з краплением чорного.

Еллі в 2017 році

За словами Ніколь, трансформація все ще триває. З кожним днем тварина буквально змінює зовнішність.

У Ніколь є аккаунт в социальцых мережах, де близько 6000 послідовників уважно стежать за метамарфозами тварини.

Еллі в 2018 році

Слід зазначити, що найчастіше вітіліго крім знебарвлення шкіри і волосся, може бути пов'язано з іншими захворюваннями. Тим не менш Еллі абсолютна здорова і, за словами лікарів, відчуває себе відмінно.

Нагадаємо, коти, власники яких тривалий час переживають стрес, частіше страждають від різних захворювань.

Як повідомляв портал Знай.uа, дослідники провели опитування 7000 респондентів у віці 12-70 років по всій території України. Результати показали, що в цілому по Україні 48% респондентів заводять кішок, а 44% - собак.

Також портал Знай.uа писав, що цуценяті чіхуахуа по імені Туди вже 10 тижнів, а він залишиться таким крихітним, що їсть з кришечки.