Вчені провели цікавий експеримент, у якому взяли участь щури. Тваринам вливали в рот рідина з яскравими смаками або несмачну їжу і спостерігали за їх реакцією, за активацією нейронів.
Дослідники встановили, що у гризунів є нейрони, що створюють ментальну карту смаків.
Раніше вчені визначили, що у щурів є ментальна карта смаку.
Вони довели, що гіпокамп і скронева частка здатні активуватися під час пересування по ментальній карті.
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
У цьому експерименті вчені впровадили в гіпокамп щурів микроэлектроды і дали їм можливість для дослідження клітини.
В деяких місцях щурам в рот вливали рідина з яскраво вираженим смаком або ж несмачну воду. В цей час відбувалася активація нейронів. Вчені визначили, що саме ці нейрони виконують роль нейронів місця і реагують на смак.
Варто відзначити, що ці клітини виконали подвійне завдання. Вони діяли лише в певному місці, коли гризуни відчували певний смак.
Ця ментальна карта допомагає щурам знайти саме ту їжу, яку вони хочуть – якщо стоїть мета знайти щось конкретне.
Карта ніяк не впливає на пошук їжі для звичайного задоволення потреб. Вона допомагає гризунам оцінювати аромат і смак для пошуку певної їжі. Іншими словами, допомагають їм знайти що-небудь смачненьке.
Раніше портал "Знай.uа" розповідав: група вчених з Південноафриканського національного інституту біорізноманіття натрапила на новий неймовірний вид тарантулів з м'яким великим рогом на спині. Їхня отрута не небезпечний, але укуси можуть спровокувати інфекції