Мешканка міста Гейдельберг (Німеччина) на ім'я Ніколь знайшла двох кошенят у сараї місцевих фермерів.

Дві чорні кішечки були в дуже важкому стані, і дівчина, яка завжди мріяла про домашніх вихованців, забрала їх із собою. Ветеринар вилікував тварин від кліщів і милі вихованки стали жити з Ніколь. Про це дівчина розповіла сайту про тварин LoveMeow.

Господиня назвала їх Роззі і Еллі. Вони були схожі один на одну як дві краплі води: повністю чорні, крім мордочок, грудки і лапок.

Проте, коли кішки жили у Ніколь майже 9 місяців, дівчина почала помічати, що на хутрі Еллі з'явилися білі плями. Їх ставало все більше, і стурбована господиня взяла котика і повезла до лікаря.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Власниця кішки дізналася, що у вихованки хвороба, яка назавжди її змінить. Але не поспішайте сумувати. Хвороба не заподіяла кішці шкоди і зробила її тільки шалено красивою.

"Я думала, що це якась пушинка, і спробувала прибрати її, але це виявилася її шерсть. А незабаром і вся зовнішність кішки почала змінюватися то тут, то там з'являлися все нові білі плями, - розповіла Ніколь".

Ветеринар обстежив тварину і попередив Ніколь, що тепер її вихованець зміниться назавжди.

Лікар знайшов у Еллі спадковий недуг, при якому барвний пігмент меланін виробляється з порушенням і шерсть або шкіра втрачає своє забарвлення.

Це захворювання — вітіліго — зустрічається у людей і собак, а ось для кішок, особливо чорних, не зовсім типово.

Вітіліго не лікується, але на щастя, ніяких фізичних страждань тварині не приносить. Ніколь почала спостерігати за тим, як її кішка повільно перетворювалася в блондинку, і завела для неї сторінку в інстаграмі.

Вже до жовтня кішка виглядала як мармурова статуя. До січня 2018-го кішка стала практично білою — чорна шерсть залишалася тільки місцями на спині, передніх лапках і вухах. Еллі, за словами господині, стала нагадувати їй сову з Гаррі Поттера, а не кішечку.

"Вона схожа на маленьку полярну сову. Еллі така мила, і її хутро продовжує мінятися щодня".

До речі, через той самий пігмент меланіну, тільки який виділяється у дуже великих кількостях, з'явився особливий вид диких кішок — чорні пантери.

Нагадаємо, кошка з рідкісною генетичною патологією закохала в себе людство. В її очах можна потонути назавжди.

Як повідомляв портал "Знай.uа", навіть найстрашніший кіт у світі розчулює людство. Пухнастик зібрав більше 100 тисяч шанувальників, мережі не можуть намилуватися.

Також "Знай.uа" писав, дуже дебела кішка втомилася від поневіряння й шукає господарів. Вона трохи сварлива, але з втратою ваги і наданням будинку все може змінитися.