Завдяки новій станції Україна стане ближчою до стратегічної мети - незалежності.

У Покровському Дніпропетровської області незабаром почнеться будівництво найбільшої в Україні сонячної електростанції. Вона займатиме площу в 600 футбольних полів. Енергію для своїх будинків від неї отримають 200 тисяч українських сімей. Про це повідомляє "Сегодня.иа".

Вже через кілька тижнів жителі висоток Покровська зможуть побачити будівництво нової сонячної станції. Встановлені будуть близько 900 тисяч сонячних панелей. Пейзаж навколо повністю зміниться.

Костянтин Бахарєв, інженер з технічного нагляду Покровської сонячної електростанції каже, що так вражає, що за рядами наших конструкцій не видно кінця - як море.

Популярні новини зараз

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Покровська стане третьою сонячної станцією ДТЕК в Україні. Працює лише одна - Трифаневская, але до запуску вже готується Нікопольська станція. Площа Покровської досягне майже 600 футбольних полів, що зробить її найбільшою сонячною станцією в Україні. Тут будуть стояти самі сучасні сонячні панелі китайського виробництва, які прослужать не менше чверті століття.

Українські фахівці компанії встановлять трансформаторні підстанції для збору "сонячних кіловат", їх збудують з використанням обладнання німецького концерну Сіменес.

За рік роботи сонячна електростанція дозволить скоротити кількість шкідливих викидів на 400 тисяч тонн.

Компанія планує завершити будівництво Покровської СЕС в жовтні. До 2035 року українська енергетика повинна стати на чверть зеленої. Зараз же україна отримує менше двох відсотків енергії від сонця і вітру.

Нагадаємо, що "одна з найпотужніших в Європі": під Днипром з'явиться унікальна сонячна електростанція

Нещодавно "Знай.uа" писав,в Україні з'являться сонячні електростанції: названі місця.П'ять сонячних електростанцій на території Херсонської, Миколаївської і Дніпропетровської областей планує побудувати канадська компанія TIU до липня наступного року.

"Знай.uа" повідомляв, що Європа все ближче: унікальну електростанцію відкрили на Житомирщині