NASA повідомляє, що 19 лютого Місяць проходить перегією за кілька годин до фази повного Місяця (повний Місяць – в 17 год. 54 хвилини за київським часом). Її диск на 8% більше, ніж зазвичай. Таке явище називають супермісяцем.

Для харків'ян таке явище буде доступне в останні години ранку.

Варто відзначити, що 19 лютого Місяць підійде на мінімальну в поточному році відстань до Землі – 356 тисяч кілометрів. Через шість годин після цього настане повний місяць. Саме це поєднання і називають Супермісяцем.

Нагадаємо, що супермісяць 2018: коли українцям здасться унікальне явище.В ніч з 1 на 2 січня жителі Землі зможуть знову побачити Супермісяць. Українці побачать це природне явище в 04:24. Про це повідомляє NASA. Відомо, що Місяць буде на 14% більше і на 30% яскравіше. Крім того, вчені відзначили, що наступне Супермісяць жителі планети зможуть побачити вже 31 січня. При цьому це явище співпаде з повним місячним затемненням.

Популярні новини зараз

Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

"Знай.uа" повідомляв,Чарівне супермісяць 31 березня: маг розповів, як домогтися бажаного.Маг ведичної традиції Ігор Мехеда розповів про чотирьох спеціальних обрядів, а також повідомив багато цікавої інформації, що стосується суперповню. Отже, супермісяць 31 березня триває з 15 години за київським часом і завершиться близько 14 години неділі, 1 квітня.

Нещодавно "Знай.ua", супермісяць 2017: помилуйтеся унікальним явищем з різних куточків світу