Гігантський астероїд розміром з футбольне поле завдає удар на Землю приблизно один раз в 2000 років. Це стає причиною масових руйнувань на планеті. Вчені NASA вирішили змоделювати ситуацію нанесення удару астероїдом-убивцею на Землі. Їх мета – наочно продемонструвати, що ж саме станеться.

Дослідники вважають, що людство чекає пекельний сценарій від космічної скелі 500 кілометрів. Настільки гігантські розміри астероїда-вбивці здатні знищити навіть Сонце. Повітря навколо планети запалиться від сили тертя.

Після цього почнеться справжнє пекло – Землю чекає апокаліпсис. Коли астероїд впаде в Тихий океан, від неймовірної сили удару виникнуть хвилі колосального розміру – в більш ніж 10 кілометрів від земної кори. Вогонь і хвиля, які за одну мить поширяться по всій планеті, знищать абсолютно все живе.

Самим руйнівним з всіх існуючих є астероїд Чиксулуб. Саме він вбив динозаврів. Варто відзначити, що астероїд, який вдарив планету 65-66 мільйонів років тому був достатньо малим – його діаметр становив всього 9 кілометрів.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Передбачається, що саме після поразки їм Землі утворився величезний кратер. Він входить в список найбільших кратерів планети. Його діаметр становить 180 кілометрів, а початкова глибина – до 17-20 кілометрів. Кратер назвали в честь астероїда – Чиксулуб. Він розташований на острові Юкатан.

Раніше портал "Знай.uа" писав: День Святого Валентина стане останнім: гігантські астероїди мчать до Землі. Можливість катастрофи підтверджує падіння Авраамового дуба, якому було більше 5000 років

Читайте також: вчені заговорили про життя на Марсі. З'явилися неспростовні докази, такого ніхто не очікував

Як повідомлялося, незрозумілі космічні явища виникають через білі діри, загадка феномена розкрита. Вони утворюються у результаті загибелі дуже масивних і великих зірок. Зовні їх неможливо відрізнити від чорних дір