У Палестині раптово впав Дуб Авраама, якому було близько 5000 років. Згідно з біблійними переказами, саме під цим деревом патріарху Аврааму з'явилася Свята Трійця. Після цієї події віруючі по всьому світу почали панікувати. Давнє пророцтво говорить, що падіння цього священного дерева попереджає про наближення кінця світу.

Дуб Авраама або Мамврикийский дуб ріс на території монастиря Святої Трійці в Хевроні на Західному березі Йордану, Палестина.

Це дерево є найстарішим на планеті, його вік сягає близько 5 тисяч років. Місцеві вірять у страшний переказ, що загибель дуба є передвісником кінця світу, який ось-ось настане. Одного разу дерево вже визнали мертвим – це сталося в 1996 році. Але тоді воно все ж залишилося стояти. Кілька років тому з його коренів навіть проросли два маленькі деревця. Віруючі вважають це справжнім дивом і підставою вірити в те, що планета в черговий раз була врятована.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Про тривожну і сумну новину про падіння дерева одним з перших повідомив у соціальних мережах паломник, який побував на місці.

Згідно Біблії, дерево стало свідком того, як Авраам приймав Бога:

"Явився йому Господь у діброви Мамре, коли він сидів при вході в намет під час денної спеки".

Фахівці з отденльности збирають всі фрагменти дуба. Їх виставлять у храмі хевронського подвір'я святих Праотців, на території якого розташована святиня. У найближчі роки стовбур вікового дерева збираються реконструювати. Його встановлять під спеціальною скляною захистом поруч з молодими паростками як пам'ятник природи і неймовірно важливу реліквію.

Портал "Знай.uа" вже писав: провидиця назвала точну дату кінця світу

Читайте також: через 100 років всі комахи вимруть, а за ними і все живе

Як повідомлялося, смертоносна Нібіру завдала раптового удару по Кремлю, американці зітхнули з полегшенням