50-річний любитель дикої природи фотограф Гері Фокс, йшов до Води Лейта в Единбурзі, сподіваючись сфотографувати рідкісних зимуючих птахів зимородків, коли його погляд привернуло незвичайне звірятко. Фоксу вперше вдалося сфотографувати унікальну білку-альбіноса.

За словами чоловіка, вперше він побачив її 2 роки тому. Але тоді не мав при собі фотоапарата. З тих пір, зафіксувати рідкісну тварину було його заповітною мрією. Про це повідомляє Daily Mail.

"Якби йшов сніг, я б її просто не помітив. Я зайшов за свій будинок і йшов у бік річки. Моя камера була в сумці, коли зрозумів, що біла пляма на дереві - це білка-альбінос. Відразу ж почав фотографувати. Не можу стверджувати, що це та сама білка, яку бачив 2 роки тому. Але з тих пір я мріяв її зафіксувати", - розповідає чоловік.

Популярні новини зараз

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Показати ще

Представники тваринного світу, яким природа не подарувала природне забарвлення шкіри, вовни, очей носять назву альбіноси.

Зазначимо, зміна кольору хутра викликає мутація гена, в якому закладена пігментація. Очі у таких тварин також, найчастіше, набувають незвичайний колір, наприклад, червоний.

У природі є два види альбінізму – частковий і повний. У першому випадку очі забарвлюються в природний або блакитний колір, а на окремих ділянках тіла шкіра та шерсть мають натуральний колір.

При повному альбінізмі тварина має білі або рожеві очі, а шкіра і шерсть повністю позбавлені фарбувального пігменту.

На 100 тис. осіб припадає одна білка-альбінос.

Зоологи кажуть, що білі білки вразливі до нападу хижаків, оскільки не мають природного камуфляжу. Таким особинам складно знайти пару для розмноження і добувати собі їжу.

Нагадаємо, в провінції Онтаріо, Канада, сталося рідкісне явище. Жінка виявила єнота-альбіноса. Єнота побачила мешканка невеликого містечка Сифорт на ім'я Трейсі Неш.

Як повідомляв портал "Знай.uа", аномалія буває красивою і привабливою. Ви зможете переконатися в цьому, завдяки 25 фотографій тварин-альбіносів, які заворожують своїм зовнішнім виглядом.

Також "Знай.uа" писав, дивовижні кадри вдалося зробити норвезькому фотографу Мадсу Норсвіну. Маленький білосніжний оленя підійшов впритул до фотографа в Норвегії. Неймовірно білий оленя зливається зі сніговим покривом і стає практично непомітним на відстані.