Астрономи передбачили, що 1 і 2 лютого будуть фіксуватися магнітні порушення близькі до магнітної бурі першого рівня G1. Про це повідомляє УНН посилаючись на Лабораторію рентгенівської астрономії Сонця.

"1 і 2 лютого будуть фіксуватися магнітні порушення близькі до магнітної бурі першого рівня G1", - йдеться в повідомленні.

Згідно стандартної шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі 1 класу здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах ( до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Як повідомили фахівці, найбільші магнітні бурі 2018 року було зареєстровано минулої весни, 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року, коли індекс геомагнітної активності досягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 за максимально можливою п'ятибальною шкалою. Всі інші події минулого року, включаючи і магнітну бурю 18 червня, відносяться до мінімального рівня 1.

Разом з тим, 11 вересня на Землі спостерігалася одна з найбільших магнітних бур минулого року.

Нагадаємо, на українців чекає серйозний удар: знесилення, стреси та депресія.

В лютому 2019 геомагнітне поле Землі знову піддаватиметься впливу сонячної активності. Спеціалісти розповіли, яка геомагнітна обстановка буде в останньому місяці зими та коли чекати найпотужніших бур.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на Україну насувається буря небачених масштабів: як пережити найстрашніший день місяця. Метеозалежним людям у дні магнітних бур фахівці рекомендують більше відпочивати і проводити час на свіжому повітрі. Напередодні не варто переборщувати зі шкідливою їжею і алкоголем, а також постаратися якомога менше піддаватися стресам.

Також Знай.ua писав, що Уляна Супрун порадила українцям не вживати деяких фруктів одночасно із прийомом ліків.