Українські політики і прості люди занурювалися в ополонку і активно ділилися фото і відео в соцмережах.

Одним з перших показав приклад мер Києва Віталій Кличко. Разом з ним в ополонку занурились ще близько 30 градоначальників українських міст.

В день Водохреща, коли дерева оповила неймовірна біла скоринка, вкривши їх ніжною білою ковдрою, віруючі українці викупалися в ополонках.

Купання продовжувались аж до ночі. Втім, більшість вирішили "моржувати" таки ранком та вдень на спеціально облаштованих місцях. Сподіваюсь, вони дотримувалися описаних фахівцями порад. "Моржі" зі стажем запевняли, що сьогоднішній вранішній мороз у -3 для них - справжня спека.

"Сьогодні ми великою командою мерів понад 30-ти міст України пірнали в Дніпро у столичному парку "Наталка". Дякую всім колегам, які відгукнулися на мою пропозицію і приїхали, щоб символічно, всім разом, окунутися в хрещенську воду. Я переконаний: здорові і сильні мери - сильна Україна"! - написав Віталій Кличко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Показати ще

Світлинами з купань також поділились лідер РПЛ Олег Ляшко, народні депутати Іван Крулько и Андрій Іванчук.

За давньою традицією, церемонія освячення води відбувалася під відкритим небом. Ще напередодні Йордана з льоду вирубали великий хрест ("Йордан") і поставили його поруч з ополонкою. Скульптурне зображення хреста встановили вертикально. Ополонку у вигляді хреста прикрасили гілками сосни.

Спокійніше на душі було від присутності представників служби порятунку із необхідним для порятунку реквізитом. Хлопці допомагали всім занурюватись у воду і притримували драбину. І коли трохи тріщав лід, просили людей зберігати безпечну дистанцію і не скупчуватись.

Нагадаємо, на Водохреще Кличко пірнав у Дніпро і проводив для мерів 30 міст екскурсію парком "Наталка".

Як повідомляв Знай. ua, православні святкують Хрещення Господнє: головні і традиції і заборони. Напередодні свята на стіл подають пісні страви, а вранці (19 січня) в церквах святять воду.

Знай. ua писав, що Ляшко разом зі своєю командою пірнув в ополонку.