22 грудня стартувала сама тривала блокування роботи уряду США. Через неї багато співробітників міністерств і відомств вирушили у відпустку за свій рахунок, а інші продовжили працювати без заробітної плати. 11 січня свою першу зарплату не отримали авіадиспетчери. Їх вирішили підтримати колеги з Канади. Вони відправили в штати кілька сотень піц.

Першими такий крок в якості солідарності вчинили диспетчери з Едмонтона, провінція Альберта, вони відправили колегам з Анкоріджа, Аляска, піцу. Про це повідомив Пітер Дюффи – президент Канадської асоціації управління повітряним рухом. Співробітники підрозділів знаходяться відносно близько один до одного – на відстані близько 2300 кілометрів. Тому вони часто взаємодіють між собою. Канадці вирішили, що відправка піци – хороший жест, який допоможе висловити підтримку і солідарність.

Слідом за ними піцу почали відправляти працівники інших підрозділів. Спочатку вони відправляли піцу в міста, які знаходяться на кордоні з Канадою. А потім – в міста, які нагадують їх власні. Приміром, авіадиспетчери з американського Ель-Пасо, штат Техас, отримали піцу від колег з канадського Форт-Макмюррей, провінція Альберта. Ці міста схожі, адже їх економіка заснована на нафтовому секторі.

Починаючи з 10 січня, співробітники 49 підрозділів Федерального управління цивільної авіації США відправили 350 піц. Пітер Дюффи вважає, що це число ще збільшиться.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Він повідомив:

"За великим рахунком, відправка піц, які залишилися без зарплати, - це маленький жест, але він має величезний символічний посил".

Американці дуже зворушені вчинками колег з Канади. Деякі пілоти дякували їх від імені всіх американських диспетчерів, заходячи в зону відповідальності канадських підрозділів.

"Знай.uа" писав: стюардеса розкрила брудні деталі польотів

А також: чоловік відправив кота поштою і йому довелося заплатити штраф

Нагадаємо: дитячий фотограф створила незвичайний і смішний фотопроект