У результаті багаторічного дослідження науковці прийшли до цікавого і неоднозначного висновку, що регулярне вживання м'яса може спровокувати рак товстої кишки у жінок. Про це повідомляють Економічні новини.

Вчені вважають, якщо у жінки в родині були випадки захворювання раком кишечника, то в раціоні необхідно зменшити кількість червоного м'яса до мінімуму. Такі висновки дослідники зробили після 17-річних спостережень за жінками-добровольцями, яких було більше 32 тисяч. У 1% жінок був виявлений рак товстої кишки. Експерти співвіднесли особливості раціону харчування і стан здоров'я у жінок і уклали, що часто є м'ясо представницям прекрасної статі шкідливо.

Вчені заявили, що у жінок, які регулярно вживали м'ясо свинини, яловичини, баранини, ризики розвитку онкологічних захворювань нижніх відділів товстої кишки ставали значно вище.

Нагадаємо, вчені назвали найбільш ефективну дієту в світі: дозволені продукти, меню і результати.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це сама ефективна система харчування для схуднення.

Як повідомляв Знай. ua, імунітет навчилися зміцнювати світлом смартфона: подробиці революційного відкриття.

Організатори дослідження заявляють, що в тому випадку, коли імунні клітини активно рухаються по тілу, вони знаходять нові епіцентри інфекції і блокують хвороба перш, ніж вона встигає нашкодити організму. Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з канадських наукових видань.

Відомо, що шкіра захищає майже всі органи людини, і вона є бар'єром для збудників інфекцій і мікробів. Завдяки шкірі організм вміє реагувати на зміни навколишнього середовища.

Знай. ua писав, що більше ніяких ін'єкцій: медики вдосконалювали препарат від лейкемії. Запропоновано новий стандарт лікування раку крові.