Перше враження деколи дуже важливо і в залежності від нього може складатися все подальше враження про людину. Проте часом з-за хвилювання або бажання виглядати краще, люди забувають про красу мови і падають в очах співрозмовника, який вже вважає його "селом".

найпоширеніші помилки, які вживають тільки провінціалки і люди з малим словниковим запасом:

Гарячі напої

Кава – чоловічий рід, до чого багато хто вже давно звикли. Але далеко не всі. При цьому ламають всі улюблені напої, які тільки можуть згадати.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Так, невігластво доводиться чути, коли вимовляють "експрессо". Запам'ятайте, в цьому слові немає літери "к" і звучить воно – еспресо.

Також варто запам'ятати, що лате вимовляється з наголосом на перший склад, тобто на букву "а" – лАте. А в капучино всього одна буква "ч", не варто приписувати йому зайвих.

Їсти

В суспільстві за столом можна уславитися неуком завдяки всього одному слову – "їсти". Варто запам'ятати, що їдять зазвичай або маленькі діти або тварини. Правильно говорити "я поїв".

Шкарпетки, панчохи, туфлі

Поширена мовна проблема. Коли у вас немає нового взуття ви зобов'язані правильно говорити : "Немає нових туфель", але ніяк не "для дітей". А якщо вам потрібно поміняти набійку, то тільки на "туфлі", але ніяк не на "туфлі".

Запам'ятайте: немає панчіх - немає шкарпеток.

Числівники

Замість "я можу допомогти тобі шістьмастами п'ятдесятьма п'ятьма рублями" можна сказати "я позичу шістсот п'ятдесят п'ять рублів". Не варто ускладнювати конструкції і будувати з себе інтелектуала.

Нагадаємо, як довго віруси живуть на дверних ручках і поручнях. Як захистити себе від всюдисущих інфекцій.

Як повідомляв Знай. ua, мандрівник у часі розповів про долю землян через 10 років. Чоловік з'явився зі своїми пророцтвами у Великобританії.

Знай. ua писав, що пророцтва Ванги стають реальністю: на черзі Третя світова війна. Пророцтва Ванги збуваються одне за іншим.