Проблему виховання дітей можна обговорювати вічно. Питання про те, де закінчуються обов'язки школи, і починаються обов'язки батьків, питання про те, за що відповідають батьки, а за що – школа, можна назвати вічними.

Люди постійно сперечаються про те, хто повинен навчати дітей правилам етикету і розвивати в них важливі людські якості, мораль.

Вчителі, які працюють в одній зі шкіл Португалії, вирішили раз і назавжди прояснити це питання. Для цього вони вибрали досить нестандартний метод. Вони розвісили оголошення для батьків на спеціальній дошці біля входу в школу. Про нього дізналися в мережі і почали бурхливо обговорювати у всьому світі. Текст оголошення потрапив в Facebook. Публікація набрала безліч лайків і репостов.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Оголошення має такий зміст:

"Шановні батьки!

Ми хочемо нагадати вам, що, що про таких чарівних словах, як "будь ласка", "здрастуйте", "вибачте" і "спасибі" діти вперше дізнаються будинку.

Саме батьки навчають дітей бути пунктуальними, чесними, і старанними, поважати дорослих і вчителів, а також добре ставитися до друзів.

Саме вдома діти дізнаються про те, як бути акуратними, про те, що не варто говорити з набитим ротом і кидати сміття повз урни.

Вдома вони вчаться бути організованими, дивитися і доглядати за своїми речами, а також не чіпати чужі.

А в школі ми вчимо дітей математики, мови, фізики, історії, фізкультури, хімії та географії. Батьківське виховання ми підкріплюємо, але ми його не замінюємо".

Це оголошення – яскравий доказ того, що багато батьки перекладають відповідальність за виховання своїх дітей на вчителів і звинувачують їх у тому, що діти погано поводяться. А так бути не повинно.

Користувачі Facebook в захваті і від самого тексту, і від вчинку вчителів. Вони вважають, що таке оголошення має висіти в кожній школі. І не тільки в Португалії, але і в інших країнах світу.

"Знай.uа" розповідав: Джонні Депп змусив онкохворих дітей повірити в казку

А також: підступна мати підставила сина прямо на новорічні свята

Нагадаємо: буллінг став кримінальною справою