Як традиційно проходять новорічно-різдвяні свята у звичайній українські родині? Забіг по магазинам, потім увесь день проходить за приготуванням олів'є. Після цього перегляд привітання президента, відвідування ялинки і до ліжка? Однак за кордоном існують зовсім інші звичаї святкування. Ми пропонуємо кілька альтернативних варіантів відзначити Новий рік.

Цирковий фестиваль в Зальцбурзі

Взимку сюди з'їжджаються кращі циркові трупи світу, від найвідомошого Cirque du Soleil до La Famiglia Dimitri, тому багато сімей відвідують фестиваль під час зимових канікул. Щоденні вистави в парку Волксгартен тривають з кінця листопада і аж до 6 січня. Найграндіозніша вистава завжди відбувається у новорічну ніч.

Родзинкою свята традиційно вважаються акробатичні вистави: кар'єри багатьох знаменитих європейських еквілібристів почалися саме тут.

Куля часу в Нью-Йорку

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Раз в рік жителі Нью-Йорку збирають величезну та дуже дорогу конструкцію, яка служить всього одну хвилину. Мова йде про 23-метровому світлодіодному кулі вагою понад п'ять тонн, який піднімають над Таймс-сквер 31 грудня о 23:59. Ця традиція існує з 1907 року. "Куля часу" знаменує початок Нового року.

Класична музика в Відні і Києві

Все почалося з дивного вчинку австрійського диригента і оперного імпресаріо Крауса Клеменса. У 1939 році, коли Західна Європа стала сценою для одного з головних трагедій століття, він несподівано вирішив відзначити Новий рік грандіозним концертом класичної музики за участю всіх доступних для ангажування європейських "зірок".

До кінця війни йому вдавалося проводити такі концерти щороку, але на рубежі 1945-1946 років майбутнє цієї затії висіло на волосині. Клеменса звинуватили в колабораціонізмі і заборонили проводити будь-які публічні заходи. Заборона зняли тільки в 1947-му, коли було доведено, що і в Австрії, і в Німеччині диригент таємно допомагав євреям, які намагалися втекти від нацистів. Після цього передноворічні концерти у Відні поновилися.

До речі, це той рідкісний випадок, коли до європейської традиції можна запросто долучитися, не виїжджаючи з Києва. З недавніх пір в нашій столиці проходять такі ж заходи. Цього року вони заплановані в Міжнародному центрі культури і мистецтв та в Театрі імені Івана Франка.

Раніше Знай.uа повідомляв, що існує безліч різних повір'їв і прикмет на Новий рік.

Також раніше портал Знай.uа писав про найкращі подарунки для батьків на 2019 рік Свині. Як не помилитися з подарунком, купити щось недороге і корисне в той же час.