Всі міста України вже вбралися головні святкові дерева, то чи я новорічна красуня на вашу думку варта пальми першості?

Київ

25-метрову ялинку прикрашають понад 1500 іграшок та 3 кілометри гірлянд, які сяють холодним "арктичним" світлом. Деякі з яких мають форму кристалів. Навколо ялинки встановили світлову ілюмінацію.

Висота цьогорічної ялинки – 25 метрів. Ялинка на Софійський площі цього року особлива: навколо неї, окрім динамічної світлової конструкції, розміщено великий екран, через який відвідувачі святкового ярмарку можуть передати свої вітання.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Львів

Ялинку традиційно встановили на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької.

Вона сягає 20 метрів заввишки. Цьогоріч ялинку місту подарували мешканці с. Буда Яворівського району області. На замовлення міськрада підготувала спеціальну ілюмінацію.

Вінниця

вінницька ялинка стала другою в Україні за висотою, поступившись лише Харкову. Блакитні сніжинки на дереві замінили червоними квітами.

Луцьк

Три головні живі ялинки Луцька розташовані на Театральному майдані, там і ростуть. Це своєрідна "фішка" міста. Пухнасті деревця цьогоріч відрізнятимуться від попередніх, адже тепер тріо засяє золотистим світлом з синіми сніжинками.

Полтава

У Полтаві цьогоріч новорічна ялинка-шатро. Вона має 20 метрів заввишки. А її ілюмінації справді заворожують

Дивіться: Ілюмінація ялинки у Полтаві

Суми

Головна новорічна ялинка Сум - штучна, її встановили у місті другий рік поспіль. Заввишки 18 метрів. Її закупило КП "Спецкомбінат". Деревце, його вбрання та освітлення з двома будиночками поруч обійшлося у понад 1,5 млн гривень. Ця модель - вдвічі зменшена копія київської ялинки зразка 2012-2013 року

Миколаїв

Миколаївська ялинка – близнючка сумської. Має 20 метрів заввишки. Така ж, як минулоріч. 22-метрове штучне деревце коштувало місту 2,8 млн грн.

Одеса

Одеська ялинка теж схожа на попередні і теж є "молодшою сестрою" київської ялинки 2012-2013 років. Вона 20 метрів заввишки.

Її прикрашають гірлянди та дюролайт (прозорий штур зі світлодіодами) загальною довжиною більше 4 кілометрів. Має 100 тисяч світлодіодів, які світяться зеленим, синім та золотистим кольорами.

Цьогоріч до ялинки додали нову прикрасу: по спіралі навколо з'явилась завірюха з 10 тисяч світлодіодів. Нею у великий червоний мішок "котяться" великі подарунки та ялинкові кулі.

Тернопіль

Штучне дерево прикрашає місто вже 9 років поспіль. Виключенням став лише 2013 рік – у цьому році ялинка була живою. Висота штучної красуні 18,5 м. Нове освітлення для деревця придбали у 2018 році.

Дивіться: у Тернополі засвітили головну ялинку

Івано-Франківськ

Головна ялинка Івано-Франківська цьогоріч та ж, що й у 2018-му – штучна конструкція, яку встановили на Вічевому майдані.

Дивіться: в Івано-Франківську урочисто відкрили головну ялинку міста

Чернігів

Уже кілька років у місті встановлюють штучну 18-метрову ялинку. Цього року дещо змінили її ілюмінацію та прикрасили золотими кулями і іграшками у вигляді птахів сов, масок казкових героїв.

Житомир

Цьогоріч на майдані Корольова вперше за останні 11 років встановили живу ялинку, яку зрізали на території місцевого дитсадка. Її висота – 15 метрів.

Дивіться: Як на майдані Корольова запалювали вогні на головній новорічній ялинці міста

Рівне

цьогорічна ялинка заввишки 24 метри.

Дивіться: Рівне, головна ялинка міста

Хмельницький

Ялинка у Хмельницькому така ж, як минулоріч - штучна. 18-метрову хвою придбали у 2017 році.

Дивіться: Новорічна ялинка у Хмельницькому

Черкаси

Там традиційно жива ялинка. Цього року її висота - 23 метри, змайстрували з понад 200 спеціально вирощених деревцят, які привезли із трьох лісництв. Прикрасили ялинку гірляндами та світлодіодними іграшками.

Чернівці

22-метрову ялинку привезли з урочища Лаура Сторожинецького лісництва. Прикрашала деревце місцева дизайнерка Наталія Бордіян. Цього року центральна ялинка має нові прикраси, зокрема, 3-D гірляндами.

Ужгород

У місті відкривали дві ялинки. Першу - обласна адміністрація. Їхня ялинка приїхала до міста за 250 кілометрів. Їхала майже три доби. дерево подарував місту машинобудівний завод "Тиса", на території якого росла ялинка, висота – близько 14 метрів, вік – близько 60 років.

Дивіться: Головна ялинка Ужгорода засяяла святковими вогнями

Нагадаємо, названо 5 правил, за якими святкує Різдво королівська сім'я.Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, як залучити в будинок успіх та багатство. Також "Знай.ua", водій зняв на відео дівчинку, яка ледь дотягла до новорічних канікул.