Валентина Мамай – жителька Бердянська, яка присвятила своє життя захисту тварин. Одного разу вони зібралася поховати кота, якого збив автомобіль. Копають ямку, жінка натрапила на твердий предмет. Їй стало цікаво, що ж це, і вона вирішила дістати знахідку з-під землі. Від побаченого жінка була в шоці.

Неймовірно, але вона знайшла справжній скарб!

Відео, пов'язане з подією, з'явилося на Facebook.

Зоозахисниця поділилася своїми враженнями:

"Загалом, я пішла ховати кота, копнула трохи землі і натрапила на скарб, якщо його так можна назвати. Я знайшла старовинну Біблію, загорнуту в дитячу пелюшку, яка прогнила від вологи та тривалого перебування під землею, а також таємничий валізу зі всякою всячиною. У ньому були прикраси, матрьошка, брошки, монети, ложки і годинник. Можливо, ці предмети мають історичну цінність. У будь-якому випадку, вони можуть виявитися срібними. Ложки в господарстві мені точно не завадять. З тим, що кіт – корисна тварина для будь-якої сім'ї, посперечатися складно. Але для мене стало несподіванкою, що це може мати саме такий сенс".

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Валентина цілком могла відчути себе героїнею пригодницької стрічки – вона знайшла скарб, сама того не підозрюючи.

Своєю знахідкою волонтер планує поділитися з фахівцями – жінка збирається віднести її в музей. Користувачі радять залишити собі скарби – в подарунок від загиблого Мурчика. Прикраси можна продати, віддавши виручені гроші на благодійність. А Біблія може стати оберегом.

Звичайно ж, не обійшлося й без скептиків. Деякі користувачі вважають, що Валентина знайшла зовсім не скарб, а збір старовинного і нікому не потрібного мотлоху. Або навіть сучасної дешевої біжутерії. Одне з припущень говорить про те, що багато років тому ці дрібнички в землю могли закопати діти, граючи в яку-небудь гру. Хтось навіть сказав, що скарби належать не Валентині, а комусь іншому. Тому не варто забирати їх собі. Адже крадені речі ніколи не зможуть зробити людину щасливою.

Коти рятують людей від стресу, вони заспокоюють їх і позитивно на них впливають. Хто б міг подумати, що бердянський котик зможе змінити чиєсь життя навіть після смерті.

Портал "Знай.uа" вже розповідав про старовинні ворожіння на Різдво, які допоможуть дізнатися свою долю

А також про витоки традиції прикрашати ялинку

Нагадаємо: у Помпеях знайшли останки бойових коней