Вже не перший раз інтернет вирує через загадкову планету Нібіру, яка нібито наближається до Землі. На цей раз астрономи-любителі і уфологи передрікали зіткнення 16 грудня. Вочевидь, що катастрофи не сталося – пророки знову помилилися з датою кінця світу. Вчені вже звикли до подібних прогнозів і кажуть, що вони мають дуже мало спільного з реальністю.

Чи не приховують від нас факти? Раніше дослідники американського космічного агентства NASA заявили, що сучасна апаратура досі не виявила ознак того, що до Сонячної системи направляється величезний об'єкт. Але це не виключає, що небесне тіло цілком може ховатися за орбітою Нептуна. Ряд вчених вважає, що таке маскування цілком може робити неможливим спостереження Нібіру в телескоп. Тому точно сказати, чи існує ця планета насправді і чи загрожує нам зіткнення з нею, не можна. Але можна з упевненістю стверджувати, що якщо Нібіру – не вигадка, вона в рази менше Юпітера.

Вчені одностайні в тому, що в Сонячній системі немає невідомих об'єктів, чия маса перевищує масу нашої планети більш ніж в 10 разів. Якщо б ситуація змінилася, це сильно б відбилося на стані земного клімату. Але цього не відбувається.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Тим не менше, немає диму без вогню. Нещодавно в Мережі з'явилося відео, яке демонструє дивний позаземной об'єкт в небі. Любителі таємничих ознак відразу розгледіли в цьому наближення Апокаліпсису. Залишається тільки гадати, яку дату конспірологи призначать для наступного кінця світу.

Нагадаємо, раніше Знай.ua писав про те, що планету Х вперше вдалося зняти на камеру. Відео зняли з борту літака.

Як повідомляв портал Знай.ua, якщо Нібіру наблизиться до Землі, то знищить на нашій планеті усе живе. Для катастрофи навіть не потрібно зіткнення.

Також Знай.ua писав, що в Канаді над Квебеком спостерігали НЛО. Серед уфологів народилася теорія, ніби непізнаний літаючий об'єкт – корабель жителів Нібіру.