Канадський уряд прийняв законопроект S-203, який забороняє утримання китоподібних у неволі. Тому дельфіни і кити більше не будуть знаходитися в акваріумах і дельфінаріях.

Вперше цей законопроект запропонували ще в 2015 році. З тих пір пройшло три роки напруженої боротьби. В результаті його затвердили. Це ознаменувало новий етап у русі, спрямованому на те, що Канада збирається стати більш відповідальною країною в сфері екології.

Законопроект підтримали політичні партії. Це і допомогло довести справу до кінця. Але не варто забувати, що дбати про довкілля повинні абсолютно всі.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

S-203 передбачає заборону розведення китів і дельфінів у неволі. Він також вніс правки в чинний кримінальний кодекс країни. Це говорить про те, що сучасні морські канадські парки (наприклад, Marineland) мають право тримати під наглядом представників китоподібних. Але у них немає можливості полювати за ними в дикій природі, добувати їх і розводити нове покоління.

В Канаді також вступив в дію законопроект S-238. Він забороняє ввезення в країну плавці акул. Завдяки цьому дельфіни і кити можуть плавати у воді без побоювання і загрози для життя.

Крім того, законопроект передбачає заборону імпорту тканин, сперматозоїдів та ембріонів китів і дельфінів. Його головна мета – повністю припинити утримання китоподібних в неволі.

Активісти, як і раніше, виступають проти діяльності таких парків як Marineland. Вони вимагають, щоб його власники перевели залишилися 55 китоподібних в заповідник, розташований у відкритій воді.

Перегляд страхітливих і шокуючих документальних фільмів, наприклад, "Чорна риба" чітко дають зрозуміти, як подібні парки впливають на екологію та навколишнє середовище.

Завдяки нововведенням у законодавстві країни дельфіни і кити більше не потраплять в акваріуми, створені для розваги туристів і місцевих жителів.

Портал "Знай.uа" вже писав про те, що дельфіни почали дивитися телевізор

А також: вчені виявили останки самого стародавнього хижака планети, який жив на дні океану

Нагадаємо: у Намібії знайшли невідому морську істоту, що нагадує дельфіна