Синдром Прадера-Віллі – більшості такий страхітливий набір слів зовсім не знайомий, але тільки не цій сім'ї з ПАР. Рідкісне захворювання характеризується різними симптомами, і майже завжди - ожирінням, яке проявляється вже до двох років.

Так 10-річний Каден Бенджамін в свої юні роки важив більше 90 кілограм. Хлопцеві не пощастило народиться з досить рідкісним синдромом Прадера-Віллі, що зумовлювало постійне відчуття голоду. Іноді, не в силах впоратися з цим почуттям, він навіть їв туалетний папір. За його здоров'я лікарі боролися і сім'я, але, на жаль, боротьба не увінчалася успіхом.

Про те, що з дитиною щось не так, сім'я зрозуміла вже до його триріччя, коли Каден важив 40 кг.

"Ми ходили до різних лікарів, але ніхто не міг нам сказати, що було не так і чому він так швидко набирав вагу", — розповідала минулого року мама Кадена, Зоя Бенджамін.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Показати ще

За словами медиків, цей синдром є своєрідним генетичним збоєм, і лікування для нього не знайшли - є лише окремі розроблені методики, які полегшують окремі симптоми.

Каден страждав від постійного голоду. У таких випадках пацієнтам зазвичай обмежують дієту, повністю прибираючи вуглеводи і жирну їжу. Але в разі 11-річного Кадена обмеження не працювали: коли йому не давали їжі, він починав їсти землю, туалетний папір й інші неїстівні речі.

Зоя розповідала, як кожен день і ніч перетворювалися в справжню битву: вона ховала всю їжу, а Каден, нічого не знайшовши, починав їсти все, що потрапляло на очі, включаючи папір, пил і землю.

Кілька років тому через ожиріння у Кадена почалися складнощі з диханням, так що йому довелося робити трахеотомію, після чого хлопчик був постійно підключений до трубки, що дозволяє дихати.

Хлопчик регулярно відвідував лікарню, так як з віком кількість проблем зі здоров'ям тільки додавалося - серце хлопчика збільшилося, у нього почався діабет, періодично проявлялася депресія. Бути звичайною активною дитиною, грати на майданчику з іншими дітьми у Кадена природно не було можливості.

Не в силах самостійно розплатитися з боргами з лікарнею сім'я почала збір коштів через краудфандинговую платформу. На жаль, ці кошти підуть не на лікування, а на його похорон.

На момент своєї смерті хлопчик вже перебував на стаціонарі в лікарні в Преторії, столиці ПАР. Каден вже не міг самостійно пересуватися.

Зазначимо, у світі зафіксовано близько 400 000 чоловік з синдромом Прадера-Віллі.

Нагадаємо, смілива жінка усиновила малюка, на якому поставили хрест навіть лікарі. Вона вилікувала його і подарувала щасливе життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", хлопчик прожив 12 років, не виходячи з скляного боксу, будь-який дотик міг його вбити.

Також "Знай.uа" писав, відчайдушна жінка народила за Youtube відеоінструкцією, лікарі в шоці, новоспечена мати щаслива.