Стародавні єгиптяни знали секрет електрики? У всякому разі, так вважає біоінженер з США по імені Джон Берк. Тільки ось навіщо в пірамідах електричний струм? Про це читайте нижче.

Вчені розкрили ще одну сенсаційну загадку пірамід, яких в історії вже безліч. Здається, ці таємничі споруди ніколи не перестануть обростати і містичними міфами, і найнесподіванішими науковими гіпотезами.

Найбільший інтерес, як і раніше викликає спосіб будівництва цих споруд. Дехто вважає, що піраміди побудували інопланетяни. Деякі впевнені, що для їх побудови використовувалися якісь мега-машини і спеціальні інструменти. А тепер вчені заявляють, що піраміди побудовані таким чином, щоб проводити електрику. Так, американський біоінженер Джон Берк повідав, що вапняк, знайдений в ядрі пірамід, називається доломітом і він має високий вміст магнію. Цей тип металу є хорошим провідником електрики. Зовнішня поверхня усипальниць – бетонний вапняк містить майже нульову кількість магнію і великий відсоток карбонату кальцію, а, отже, володіє низькою провідністю.

На думку вченого, загадкові єгипетські споруди оснащені виокоелектродно-проводячою серцевиною, для якої зовнішні камені служать ізолятором. Те, як влаштовані всередині піраміди, лише підтверджує цю теорію. Ні для кого не секрет, що граніт містить невелику кількість радіації, і є "живим" каменем. Граніт "вміє" електризувати і іонізувати повітря всередині пірамід, насичуючи його радоном. Тепер ученим треба сформувати свою обтічну теорію в повноцінну гіпотезу і пояснити практичну сторону свого відкриття, а також те, з якого дива давнім єгиптянам знадобилася електрика, та ще і в гробницях.

Як говорилося в недавньому матеріалі "Знай.uа", Легендарні історичні експонати цінуються як на чорному ринку, так і великими світовими державами, які не соромляться купувати їх, навіть якщо вони належать іншій культурі.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Ми писали про артефактах за які ведуться справжні війни.
Нагадаємо, дослідники з'ясували, як саме стародавні єгиптяни змогли побудувати піраміди.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в районі Матарiя в Каїрі група археологів виявила кілька фрагментів древніх кам'яних плит з ієрогліфічними написами.

"Знай.иа" писав, археологам вдалося відкрити чорний гранітний саркофаг, який знайшли під час розкопок в Олександрії.