Усі країни Європи вважаються розвиненими і цивілізованими. Незважаючи на це, тут практикують покарання школярів. І самі різні.

Велика Британія – одна з країн, яка прославилася саме тілесним покаранням. У 2011 році представники консервативної партії скасували заборону такого роду покарань. Вони мотивували це тим, що сучасне покоління занадто багато проводить в Інтернеті і за гаджетами. І воно зовсім розперезалося і не стежить за тим, як себе поводить.

У Франції учні відповідають не за свою поведінку, а за провини батьків. Якщо мама чи тато запізнилися і не встигли вчасно забрати дитину зі школи, вони будуть покарані. Якщо людина запізнився за своїм чадом більше двох разів, він повинен заплатити штраф. А учень, у свою чергу, отримує незадовільну оцінку за свою поведінку. Або батьків.

Популярні новини зараз

Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

Українці можуть звільнити себе від щомісячної сплати за доставку газу: що потрібно зробити

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Показати ще

У Німеччині все не так суворо, як у Франції або Великобританії. Але все ж є тут покарання, якого учні бояться більше всього на світі. Це спеціальна літня школа. Якщо учень не набрав необхідну кількість годин відвідувань уроків та інших занять, на канікулах він буде змушений відвідувати спеціальний літній освітній заклад. Нікого не хвилює, пропуски були з поважних причин чи ні, навіть якщо це хвороба. Навчання у літній школі платне. І оплачують його, звичайно ж, батьки.

Страшно навіть уявити, що відбувається в країнах третього світу.

Портал "Знай.uа" вже писав про імпровізовану школу для бідних в Індії

А також про новорічне нахабство дитячих садків, погрози і звинувачення

Нагадаємо: 5 простих способів мотивувати себе для тренувань