На відомому європейському кінофестивалі в Коттбусі (Німеччина) в програмах заявлений український мультфільм "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" київської художниці і иллюстраторки Дани Кавеліної. Вона робила дитячі та дорослі книжки-картинки, ілюстрації для ООН, створила два короткометражних мультика. Мультфільм можна подивитися по посиланню.

Мультфільм "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" - це короткометражна анімація про війну на Донбасі. "Марк Львович" - це one-man-animation, тобто зроблений від початку до кінця однією людиною.

Мультфільм показує історію війни на Сході України через призму життя однієї родини. Життя глави сімейства - Марка Львовича перестала бути колишньою: два його сини воювали по різні сторони барикад, він втратив будинок, війна, вибухи, смерті стали для нього повсякденною реальністю.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

"Історія війни часто розповідається через картини нестерпного жаху, але історія Марка Львовича кошмарна своєю простотою – це відбувається поряд з нами прямо зараз з мільйоном людей, і ймовірно, найстрашніше в тому, що ми звикли до таких історій. Нікого не здивувати тим, що старий чоловік назавжди втратив будинок і військове стало для нього побутовим, а десь в паралельній реальності Донбасу люди вбивають людей".

Відомо, що мультфільм "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" отримав Спеціальний приз журі Одеського міжнародного фестивалю, а ще був показаний на міжнародному анімаційному фестивалі КРОК, а також на німецькому фестивалі східноєвропейського кіно в Коттбусі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що документальний фільм "The Distant Barking of Dogs" ("Віддалений гавкіт собак"), який розповідає історію хлопчика з Донбасу, потрапив у п'ятірку фіналістів на отримання премії European Film Awards (Європейська кіноакадемія)

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на слова асистента режисера стрічки Азада Сафарова.

Документальний фільм увійшов до списку найкращих за версією Європейської кіноакадемії і буде претендувати на перемогу.

Нагадаємо, у Лаврова скрепно пропіарили український фільм "Донбас".

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, український фільм "Донбас" впритул наблизився до Оскара.

Також раніше портал Знай.uа повідомляв, що культовий український режисер зніме фільм з Бредом Піттом.