Свіже дослідження американських вчених довело, що зайва вага дитини негативно позначається на її успішності в школі.

На думку провідного автора дослідження доктора Наташі Гілл з Університету Брауна в Род-Айленді, дитяче ожиріння – це одна з найбільш великих проблем охорони громадського здоров'я в сучасному світі.

Як стверджує фахівець, діти з зайвою вагою менше схильні до успіхів у школі, так як саме надлишок жиру в організмі негативно впливає на пам'ять дитини, яка не може повноцінно запам'ятовувати і обробляти інформацію під час занять в школі.

Крім того, дослідження показало, що у дітей з ожирінням, у порівнянні з дітьми з нормальною вагою, відсутні інтерес і цікавість у вивченні нових предметів. Такі учні не закінчують розпочаті справи, погано вчаться в школі і не виконують домашні завдання.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

З цієї причини доктор Гілл рекомендує батькам контролювати вагу своєї дитини, а також заохочувати заняття спортом.

Раніше дієтолог Олена Мотова розповідала, як батькам зробити так, щоб не допустити розладів харчової поведінки у дитини. Так, вона порадила не хвалити дитину за те, що вона їсть або доїдає, не коментувати її вагу і апетит, не пропонувати їжу в якості нагороди за хорошу поведінку. Чим спокійніше ставляться в сім'ї до харчування дітей, тим менше хвилювань і переживань на тему "він (вона) нічого не їсть".

Нагадаємо, дослідження, присвячене причинам постнатальної депресії (ПНД), показало, що ймовірність розвитку цього стану вище на 79% у жінок, що народжують хлопчиків.

Як повідомляв портал Знай.uа, огляд 80 досліджень, в яких взяли участь 200 000 чоловік, показав, що смартфони та планшети поряд з солодкими напоями провокують ожиріння у неповнолітніх

Також портал Знай.uа писав, що депресія і ожиріння вважаються одними з найбільш серйозних захворювань у всьому світі. Деякі експерти вважають, що депресія часто виникає у людей з надмірною вагою або ожирінням.