У сучасному світі жінки мають безліч прав: вони здобувають освіту, будують кар'єру, виходять заміж, голосують, створюють бізнес і займаються чим побажають. Хтось зосереджується на саморозвитку, інші присвячують себе родині. У будь-якому випадку - це їх вибір. На жаль, так влаштовано не скрізь. Дівчата, які народилися в деяких країнах Азії і Африки, цього вибору позбавлені. Вони можуть лише прожити радісну і безтурботне життя, яка закінчується через 5 або 8 років після їх народження. Після цього кожну дівчинку чекає весілля з чоловіком, який старший за неї в 3-5 разів, а також жахлива шлюбна ніч і народження дитини. У 2018 році в таке важко повірити, але це правда!

Щороку понад 40 тисяч дівчаток-підлітків стають матерями. Щороку 200 тисяч дівчаток віком від 13 до 15 років виходять заміж. Здавалося б: адже це заборонено законом, як таке може бути? Закон нікого не хвилює. Чоловіки продають своїх дочок і внучок, після чого дівчата змушені вийти заміж за чужого чоловіка і народити дитину. Звичайно ж, це не закінчується щасливою життям. Трапляються і трагедії. Наприклад, в Ємені 8-річна дівчинка отримала важкі травми під час виконання подружнього обов'язку зі своїм 40-річним чоловіком. І померла.

У таких країнах багато 14-річних дівчат уже мають по двоє дітей. Чоловіки не розповідають дочкам, що їх очікує. Їх ніколи не беруть назад в батьківський будинок, навіть якщо з чоловіком їм живеться просто нестерпно. Досить часто над дівчатками знущаються, принижують їх і б'ють. Іноді навіть підпалюють або виливають в обличчя кислоту.

Популярні новини зараз

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Нерідко проводять і масові весілля з участю багатьох неповнолітніх наречених. Буває і таке, що 50-річні чоловіки одружуються на дочках один одного. У дівчаток починаються перейми, лікар повідомляє, що скоро їм доведеться народжувати. Але вони навіть не розуміють, що це означає, адже самі ще зовсім діти.

Багато людей знає історію 12-річної дівчинки на ім'я Аїша. Її віддали в якості боргу бійцеві афганського ісламського руху Талібан, яке ООН визнала терористичною організацією. Чоловік і вся його сім'я знущалися над бідною дівчинкою і змушували спати її з тваринами у сараї. Одного разу дівчинка наважилася втекти. Але її зловили, відрізали їй вуха і ніс і залишили помирати в горах. Дівчинка з останніх сил дісталася до будинку свого дідуся. На щастя, йому вдалося вивезти її з країни. Лікарі США довгий час боролися за життя дівчинки. Вони відновлювали її обличчя протягом 2.5 місяців.

Ця проблема стосується не лише юних мешканок Азії та Африки, але і всього світу. Відомі люди і організації всіляко намагаються боротися з цією жахливою жорстокістю. Еммі Уотсон, яка виступає за гендерну рівність, вдалося домогтися того, щоб в Малаві, однієї з африканських країн, почали виходити заміж раніше 18 років. Сподіваємося, що незабаром ця проблема зникне, і маленькі невинні дівчатка зможуть насолоджуватися щасливим безтурботним дитинством, а не страждатимуть до кінця життя.

Портал "Знай.uа" вже писав про те, як 12-річна дівчина примусово вийшла заміж за чоловіка в парку у всіх на очах

А також про неймовірно сильних жінок, які стали найбагатшими у світі

Нагадаємо: крик кішки врятував життя маленької дівчинки