На фейсбуці в спільноті PC Gaming Community Malaysia у вересні цього року з'явився запис від 12-річного хлопчика Мухаммеда Такифа. Юний житель Малайзії повідомив про те, що він розробляє комп'ютерну гру – шутер про зомбі від першої особи. У зв'язку з цим він шукає людей, які придбають гру смішний вартості – за один малайзійський рингіт. Це приблизно 24 центи. Хлопчик розповів про те, що пише коди для гри в невеликому інтернет-кафе, адже вдома у нього немає комп'ютера.

Через місяць хлопець знову написав в спільноту. Він розповів про те, що господар гри виявив у себе на комп'ютері вірус і видалили його. Насправді він помилився. Це був не вірус, а гра, автором якої є Такифо. Хлопчик розповів, що витратив близько року на створення гри. Вона була завершена вже на три чверті. На цей раз Мухаммед попросив користувачів співтовариства підказати йому, де можна придбати ноутбук не дорожче ніж за 350 рінгітов (84 долара).

Учасники спільноти вирішили допомогти юному талановитому хлопчику і почали збирати для нього гроші. Завдяки цьому про нього дізналися малайзійські засоби масової інформації. Журналісти виявили, що Такиф хворий на астму. Він тимчасово припинив навчання в школі і почав навчатися створення ігор з відеозаписів на YouTube.

Через деякий час про хлопця дізналося і міністерство у справах молоді та спорту Малайзії. Його голова, 25-річний Сайед Саддік, став наймолодшим міністром в історії країни. Чоловік особисто зустрівся з хлопчиком і захоплено його похвалив.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Ця дивовижна історія закінчилася хеппі-ендом. Власник інтернет-кафе зумів відновити гру, і Такиф отримав у подарунок новий комп'ютер. Хлопчик пообіцяв, що незабаром закінчить проект по створенню гри.

"Знай.uа" вже писав про забавного пса, який не може потрапити додому через невидимі двері

А також про те, що українська Кардашьян поділилася пікантним фото

Нагадаємо: 5 простих способів позбавитися сигаретного диму