День захисника України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці - всі ці свята ми відзначаємо 14 жовтня. І насправді вони взаємопов'язані. Зараз ми розповімо вам докладніше про це.

Для того, щоб розповісти докладніше про День захисника України, потрібно спочатку розповісти про Покрову, а після про День козацтва і саме в такому порядку. Так ви зрозумієте, чому саме така дата свята і як всі ці торжества взаємопов'язані.

День захисника України

Покрова Пресвятої Богородиці - це свято, на честь Матері Божої, яка врятувала людей в церкві. А якщо докладніше, то на Константинополь напали вороги і тримали місто в облозі. Всі люди розуміли, що довго стіни стояти не будуть і спробували захиститися в церкві. Там вони всі і молилися про порятунок. Далі, за легендами, з'явилася сама Богородиця і почала молитися з ними, а після піднялася під купол і накрила всіх Покровом. Так і було врятоване місто.

День козацтва вже скасували. Але раніше саме він був аналогом Дня захисника України. Козаки вірили в те, що Богородиця оберігає їх і захищає в бою. Тому завжди їй молилися. І свято своє вирішили відзначати в один день з Покровою. До речі, крім того, що вони обов'язково ходили до церкви в цей день, вони ще й вибирали нового отамана.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Ну і нарешті День захисника України з'явився на тлі анексії Криму та війни на сході України з Росією. І тому було прийнято рішення скасувати День захисника вітчизни, адже це свято, яке раніше було Днем Червоної армії, а після його нав'язали всім країнам колишнього СРСР.

У 2014-му році було прийнято рішення заснувати своє національне і патріотичне свято - День захисника України. А через рік його взяли на законодавчому рівні і з 2015-го 14 жовтня це ще й вихідний день. До речі, в 2018-му році День захисника України і так буде в неділю, тому відпочивати ми будемо ще в понеділок.

Відразу, відповідаючи на питання, кого потрібно вітати, хочеться сказати, що саме це свято не відноситься до всіх чоловіків. Адже багато хлопців і чоловіків, ризикуючи своїми життями, зараз захищають суверенітет і кордони України. Саме так їх і варто вітати з цим торжеством, а не всіх.

Тому ми підібрали для вас найкращі привітання та найкращі листівки до Дня захисника України.

Листівки з Днем захисника України

День захисника України листівка

День захисника України листівка

День захисника України листівка

День захисника України листівка

День захисника України листівка

День захисника України листівка