Мешканка американського штату Вірджинія виявила у дворі свого сусіда надзвичайно рідкісну змію, у якої була не одна, а дві голови.

Двоголове немовля мідноголового щитомордника виявили в цьому місяці в штаті Вірджинія. Про це пише mashable.com.

Місцева мешканка помітила, як дивовижна змія повзала у дворі її сусіда. Це надзвичайно рідкісне явище, оскільки змії з двома головами не можуть жити довго.

"Дикі біцефалічні змії виключно рідкісні, тому що вони довго не живуть. Занадто багато труднощів доводиться їм долати день у день з двома головами", - розповів учений Дж. Д. Клеопфер.

Дослідники Центру дикої природи спробували з’ясувати, яким чином обидві голови зєднуються з тілом.

"Судячи з анатомії, для такої змії краще харчуватися лівої головою, але це може виявитися проблемою, оскільки ліва голова домінуюча, тобто більш активно реагує на стимули", – повідомили в Центрі дикої природи.

До речі, вкусити людину можуть обидві голови.

Тепер професіонали намагаються максимально продовжити життя гадюки. Якщо у них це вийде, змію передадуть в зоопарк.

Двоголові змії досить рідкісні, тому зловити одну з них - справжня удача. Крім того, вони не відрізняються тривалим терміном життя і нерідко гинуть в перші ж дні.

Причини появи їх дослідниками наразі не встановлені, але припускають, що основна - це генетична мутація. Крім того, подібні "монстри" можуть з'явитися і з цілком природної причини - однояйцеві близнюки на ранньому етапі розвитку розділилися не в повному обсязі. Таке буває у теплокровних тварин і навіть у людей.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Якщо двоголовість змії - це результат генетичної мутації, то для такої рептилії властива єдина система травлення. Якщо ж такі змії з'явилися в результаті неповного поділу близнюків, то у кожної з голів своя система травлення.
Голови не відрізняються дружелюбністю стосовно одна до одної і під час їди намагаються відібрати у "сусіда" їжу.

Ще одна проблема двоголової змії - складності у визначенні напрямку руху. Голови об'єднані єдиним тілом, але ось "домовитися" між собою про те, в який бік повзти, вони не можуть. Ця особливість позбавляє рептилію динамічності, тому вона частіше за своїх звичайних побратимів стає жертвою хижаків.

Нагадаємо, в Миколаєві у квартиру на першому поверсі залізла змія, яка не лише страшенно налякала господиню, а ще й залізла в клітку з папугою і спробувала його з'їсти.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в одній із львівських лікарень від укусу змії померла 4-річна дівчинка.

Також "Знай.ua" писав про те, як відрізнити гадюку від вужа, та що робити, якщо вас вкусила змія