Стефані Майерс з маленького містечка Вудбрідж в штаті Вірджинія в сусідському дворі виявила страшне створіння - двоголову змію, якій зайва голова зовсім не заважає повзати і кусатися. Змія сильно налякала жінку. Про це повідомляє USA Today.

Це була отруйна мідянка з двома головами. За словами жінки, це видовище було майже гіпнотичним.

"Я хотіла перестати дивитися, але просто не могла відвести від неї погляд. Неначе щось було з очима", - зазначила жінка.

Але вчені коли дізналися про неї були без розуму від щастя. Тепер вони вивчають, як живе дивовижна рептилія, і, схоже, її головам вдалося домовитися один з одним.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Фахівці з Департаменту полювання і рибальства Вірджинії взяли змію під свій нагляд. Вони вирішили обстежити її, щоб зрозуміти, як зайва голова вплинула на життя мідянки і чи не загрожує це її здоров'ю.

Один із співробітників департаменту, герпетолог Джей Ді Клеопфер, розповів, що в природі такі змії зустрічаються вкрай рідко і практично ніколи не живуть довго. Так дві голови часто не можуть домовитися між собою: вони прагнуть до різних речей і в підсумку тільки заважають один одному.

Мідянці, яку знайшла Майерс, всього близько двох тижнів, але герпетологи сподіваються, що у неї є шанси на досить довге існування.
Вчені помітили, що саме у цієї мідянки між головами майже не буває конфліктів і в більшості випадків ліва голова грає роль головної.

"Судячи з усього, ліва голова більш домінантна - вона в цілому більш активна і швидше реагує на різні стимули. Радіограми показали, що у двоголової змії є дві трахеї (ліва розвиненіша) і два стравоходу (правий більш розвинений). У двох голів одне загальне серце і одна загальна пара легких. При такій анатомії було б правильніше, якби харчувалася права голова, але з цим можуть бути проблеми, оскільки ліва голова зараз домінує ", - повідомляють вчені.

Як заявив Клеопфер, обидві голови вміють кусатися і обидві отруйні, але малюк, як він називає змію, навряд чи був небезпечний для Стефані Майерс, коли та його знайшла. У цьому віці мідянки, як правило, нападають тільки на комах. Так що Майерс варто радіти, що вона зустріла таку маленьку змійку.

Зараз за двоголовою змією продовжують доглядати вчені і ветеринари. Клеопфер сподівається, що незабаром мідянка зможе обходитися без їх постійного нагляду і її можна буде поселити в зоопарку, щоб більше людей змогло побачити незвичайну рептилію.

Нагадаємо, що робити, якщо вас вкусила змія.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дві гігантські анаконди влаштували смертельну битву на очах у здивованої жінки.

Також "Знай.uа" писав, українських відпочивальників налякала велика змія довжиною близько метра.