Смерть і похорон близьких людей – неминуча, але дуже неприємна частина життя кожного з нас.

Кохані люди іноді йдуть, так трапляється. Але крім того, що похорон – це подія болісна і трагічна, вона ще й наповнена містицизмом.

Це – саме час, коли потойбічні сили дуже близько до живих людей, і це може бути дуже небезпечно. Недарма на похоронах прийнято поводитися правильно, і є забобони, пов'язані з небіжчиками. Це не просто забобони, а найважливіші правила, які необхідно знати і пам'ятати.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Чого робити не можна

Варто запам'ятати погані забобони та прикмети на похоронах, добре зрозуміти, чого робити не можна ні в якому разі, щоб не накликати біди на свою сім'ю і себе.

1. Є різні звичаї, пов'язані з похоронами, одна з них у православних – нести труну на руках. Проте вважається, що її не можна нести родичам.

2. Після похорону, йдучи з кладовища, не можна обертатися назад, навіть якщо вас покликали. Стежте, йдучи після завершення процесу, щоб ви ні в якому разі нічого не забули на кладовищі.

3. Є прикмети, що забороняють ходити на похорони дітям (неповнолітнім) і вагітним жінкам. Навіть якщо померла дуже близька людина, їм не рекомендувалося йти на кладовище, щоб її ховати.

4. Як кажуть звичаї, пов'язані з небіжчиками, якщо повз вашого будинку йде похоронна процесія, ні в якому разі не можна, щоб в будинку хтось спав. Кажуть, що сплячого незабаром забере з собою небіжчик.

5. Є прикмети, які говорять – при похороні і після них вдові (або вдівцю) більше не слід носити обручку.

6. Поки покійник лежить у будинку, звичаї забороняють прибирати в приміщенні, підмітати або мити підлогу, витирати пил. Навіть якщо щось розсипалося або розлилося, не можна прибирати, поки тіло не винесуть за межі будинку.

7. Дуже важливо – після поховання ні в якому разі не можна брати що-небудь на цвинтар і нести додому.

Нагадаємо, ці дії можуть принести смерть у ваш будинок.

Раніше портал Знай.uа публікував 7 моторошних знімків невідомих науці істот.

Також Знай.uа публікував чіткі знімки з НЛО, які налякали весь світ.